Franse influencer in opspraak door antisemitisme

Poupette Kenza (beeld: bladna.nl)

In Frankrijk is de populaire influencer Poupette Kenza (echte naam Kenza Benchriff) in de problemen gekomen nadat ze een antisemitische tirade had gehouden. De influencer van Marokkaanse komaf heeft antisemitische uitingen gedaan op Instagram. Ook haar account is tijdelijk bevroren, waarna ze haar uitingen op eigen wijze heeft uitgelegd. Eerder is ze al veroordeeld tot 50.000 euro boete voor valse handelspraktijken.

Na op woensdag 15 mei een antisemitische tirade te hebben afgestoken op Instagram, waar ze wordt gevolgd door meer dan een miljoen mensen, is Poupette Kenza in het vizier gekomen van de openbaar aanklager en is ze in verchillende juridische rapporten terecht gekomen. . De interministeriële delegatie voor de strijd tegen racisme, antisemitisme en anti-LGBT-haat (Dilcrah) maakte donderdag bekend haar opmerkingen te hebben gerapporteerd aan het Openbaar Ministerie, die vervolgens snel in actie kwam.

‘Zionistische persoon’

Het gaat om een ​​verhaal dat Kenza vertelde waarin ze sprak over het Israëlisch-Palestijns conflict en de boycotbewegingen tegen Israël, die zich verspreiden op sociale netwerken. “Ik zeg je, het is duidelijk, ik ben pro-Palestijns, ik werk voor geen enkele zionistische of Joodse persoon,” verklaarde Kenza op camera. (…) “Ik heb geen partners, geen agenten die Joods zijn of zoiets,” aldus de influencer.

Omdat er sprake was van Jodenhaat werd de Instagram-account van Kenza tijdelijk van het social mediaplatform gehaald. Ze kwam met een verklaring tegen antisemitisme, maar zei daarin Hamas – een terreurclub – niet te veroordelen. Later kon haar account hem weer openen, zij het dat de account gewisseld was van tactiek: op de site van Kenza zijn alle eerdere foto’s verloren gegaan.

Halve ton boete

Het is niet voor het eerst dat de Frans-Marokkaanse in opspraak komt. Vorig jaar kreeg ze van de Franse autoriteiten een boete van 50.000. Het bedrag moest worden betaald aan het Franse Directoraat-Generaal Concurrentie, Consumptie en Fraudebestrijding, wegens ‘misleidende handelspraktijken’. Ondanks alles blijft Poupette Kenze ongekend populair een op Instagram onder een deel van de Franse jeugd, waar ze meer dan één miljoende

Beeldmerk Jonet.nl.Waardeert u dit artikel?

Donatie
Betaalmethode
American Express
Discover
MasterCard
Visa
Maestro
Ondersteunde creditcards: American Express, Discover, MasterCard, Visa, Maestro
 
Kies uw betaalmethode
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wil je meer informatie of een hoger bedrag doneren? Ga naar jonet.nl/doneren

Categorie:

Home » Nieuws » Franse influencer in opspraak door antisemitisme