Dé online community van Joods Nederland. 10 Tishri 5779 · 19 september 2018
 

Swipe voor meer nieuwsberichten
Franse moslim-website post namen Joden

Een Franse moslim-website en een bekende anti-koloniale activist publiceerden een zogenaamde ‘hit list’ met namen van Joodse groepen en individuen. Dit meldt het Joodse persagentschap JTA.

De activist, Sihame Assbague, publiceerde de eerste lijst vorige week. Onder andere de CRIF, de koepel van Joodse gemeenschappen in Frankrijk, stond daar op; de socialistische Joodse politicus Julien Dray; de voormalige premier Manuel Valls — die Israël steunt en wiens ex-vrouw en kinderen Joods zijn; en de radicaal-linkse politicus Jean-Luc Melenchon, die niet Joods is. Bij de lijst was een plaatje van een personage uit de serie ‘Game of Thrones’, afkomstig uit een scène waarin zij de mensen opnoemt die zij van plan is te doden.

De tweet van Assbague, die door de burgerrechtenwaakhond LICRA ervan wordt beschuldigd regelmatig racistische ideeën over blanken en Joden te verspreiden, kreeg een antwoord van de officiële Twitter account van Al Kanz, een van de meest gelezen islamitische nieuws-websites in Frankrijk. De medewerker van Al Kanz die het antwoord schreef, voegde nog negen namen toe, waaronder die van de Joodse filosofen Raphael Enthoven en Alain Finkielkraut; de Frans-Joodse historicus Eric Zenmmour; de Frans-Joodse journalist Elisabeth Levy; en verschillende andere schrijvers met kritische opvattingen over de islam en de radicale islam. Enthoven schreef op Twitter dat de lijsten aanzetten tot haat en drukte zijn solidariteit uit met de andere doelwitten.

Op het Twitter account van Al Kanz Twitter ontkende een woordvoerder nadat er ophef ontstond over de lijsten dat deze griezelig waren en deed hen af als een poging tot humor. In een later bericht stond dat de veroordeling door Enthoven had geleid tot online aanvallen door Joden. Later schreef de medewerker van Al Kanz in een nieuw antwoord op de oorspronkelijke lijst van Assbague “Mogen zij en wij leven tot ouder dan honderd in uitstekende gezondheid.” 

Voer uw zoekopdracht in en druk op enter

X