Dé online community van Joods Nederland. 11 Heshvan 5779 · 20 oktober 2018
 

Swipe voor meer nieuwsberichten
Geen dreiging voor Britse Joden na Whoolwich

De Brits-Joodse organisatie die zich met de veiligheid van de Britse Joden bezighoudt, de CST, heeft na de aanslag op klaarlichte dag in Londen, vorige week, gezegd dat Britse Joden niet meer risico op aanslagen lopen dan voor de moord op Lee Rigby. 'Voor de Joodse gemeenschap blijven de belangrijke lessen dezelfde', schreef CST op haar website. ‘Beter dan in angst te leven moeten we alert zijn op het volledige beeld van terreuractiviteiten en retoriek hier in Groot-Brittannië, of die nu jihadistisch of extreemrechts zijn.’ 

Volgens Mark Gardner, directeur communicatie van de CST, had de terreuraanval geen speciale connectie met Britse Joden. "Maar we weten dat dezelfde jihadi’s die soldaten willen doden, waarschijnlijk ook Joden willen doden. Dat zagen we in maart 2012 in Toulouse." Mohammed Merah vermoordde eerst twee soldaten voor hij drie Joodse kinderen en een rabbijn doodde in het Franse Toulouse. Merah wilde eigenlijk een politieman doden. Dat lukte niet, dus veranderde hij van doel.

Gardner veroordeelde de anti-islamitische agressie en agitatie na de moord. "Die is net zo dom en contraproductief als de golven van antisemitisme waar de Joden in Groot-Brittannië sinds 2000 door zijn geteisterd." President Shimon Peres van Israel studeerde een condoleancetelegram naar de familie van Rigby. ‘Terreur is een mondiale dreiging die we gezamenlijk het hoofd moeten bieden’, schreef hij. 

Bron: NIW 

Voer uw zoekopdracht in en druk op enter

X