Geslaagd Poeriem-weekend voor Chabad on Campus

Afbeelding met tekst: Om dubieuze claims te voorkomen is deze afbeelding verwijderd.

Het Poeriem-weekend werd georganiseerd door het European Center for Jewish Students (ECJS) in Brussel, een internationale Joodse jongerenorganisatie. Bestuurslid Yanki Jabobs van Chabad on Campus Nederland hielp mee met organiseren. Hij is tevreden over het evenement. “Afgelopen vrijdag begonnen we met een sjabbatmaatijd voor zo’n 350 Joodse studenten. Dat was erg gezellig en geslaagd.” 

“De EJCS organiseert met regelmaat grote bijeenkomsten in Europa. Daar komen dan Joodse jongeren uit heel Europa en uit de Verenigde Staten op af”, vertelt Jacobs. Op zaterdag was er een groot Poeriem-feest in Amsterdam-Zuid. Daar deden circa zevenhonderd Joodse jongeren en studenten aan mee. “En op zondag hebben we nog een Poerim-bijeenkomst gehouden in verzorgingscentrum Beth Shalom, waar wij als jongeren Poeriem-pakketten hebben uitgedeeld aan de Joodse ouderen aldaar. Dit was erg leuk en ook hartverwarmend om te doen.” 

Tijdens weekenden als deze ontmoeten Joodse jongens en meisjes elkaar. Er komen zelfs koppels en huwelijken uit voort. Jacobs: “We weten niet of er dit weekend stelletjes zijn ontstaan, maar afgelopen maand zijn er al zeker wel vier stellen getrouwd.” Chabad on Campus Nederland heeft de ECJS graag geholpen. “We gaan zelf ook nog weekenden organiseren, maar dan op nationale schaal.” In ieder geval heeft Jacobs zelf zeker een goed Poeriem-feest achter de rug [KR].

Categorie:

Home » Nieuws » Religie » Geslaagd Poeriem-weekend voor Chabad on Campus