Hebreeuwse Universiteit ontwikkelt voedingsrijke kikkererwten

Afbeelding met tekst: Om dubieuze claims te voorkomen is deze afbeelding verwijderd.

Belangrijkste eigenschap van deze nieuwe peulvrucht is dat deze zich tijdens de kweek goed aanpast aan de beperkte regenval in het Midden-Oosten. Onlangs zijn de nieuwe kikkererwtenrassen gepresenteerd door het onderzoekscentrum van de universiteit, Yissum, het onderzoek is geleid door professor Shahal Abbo.

De nieuw kikkererwten behouden een hoge voedingswaarde en zijn beter afgestemd op het bloei- en het regenseizoen waardoor een grotere oogst kan worden behaald. Kikkererwten zijn de op een na meest voorkomende peulvruchten ter wereld en de nieuwe ontwikkelde kikkererwten bieden de universiteit een interessante zakelijke optie. “Yissum is nu op zoek naar partners voor de verdere ontwikkeling en commercialisering van deze uitvinding,” aldus het onderzoekscentrum.

De mondiale productie van kikkererwten is in de afgelopen 30 jaar toegenomen van 6,6 miljoen ton naar meer dan 10 miljoen ton. Hoewel het grootste deel wordt geteeld in India voor huishoudelijk gebruik, exporteren ook Amerika en Australië een groot deel van de jaarlijkse oogst. In Israël en andere landen van het Midden-Oosten is de kikkererwt onmisbaar voor het bereiden van de populaire humus.

Bron: jpost.com

Categorie:

Home » Nieuws » Hebreeuwse Universiteit ontwikkelt voedingsrijke kikkererwten