Helft Arabische Israëli’s staat achter Gaza-acties

Afbeelding met tekst: Om dubieuze claims te voorkomen is deze afbeelding verwijderd.

Dit blijkt uit een onderzoek van het Israel Democracy Institute en de Universiteit van Tel Aviv. De steekproef, die onder een kleine zeshonderd Israëli’s werd gehouden, levert opvallende resultaten op. Over het algemeen staan de geënquêteerden positief tegenover de militaire acties tegen Hamas: 79 procent steunt het regeringsbesluit om tot actie over te gaan. Bij het aantal Joodse Israëli’s staat 86 procent achter de actie. Verder blijkt dat 48 procent van de Arabische Israëliërs voor de Gaza-actie was. 

De support voor de acties van het IDF in Gaza is zowel bij linkse als rechtse kiezers te vinden. Bij ondevraagden die zichzelf links noemen steunde 74 procent de mini-oorlog en bij kiezers in het middeg lag dit aantal op 86 procent. Rechtse Israëlische kiezers waren en masse voor: 89 procent. Het beëindigen van de actie werd anders opgepakt: 57 procent stond achter de beslissing en 41 procent stelde dat de regering het te vroeg heeft afgebroken.

Voor de enquête werden 598 volwassen Israëli’s ondervraagd tussen 28 november en 2 december. Het onderzoek heeft een foutenmarge van maximaal 4,5 procent.

Categorie:

Home » Nieuws » Helft Arabische Israëli’s staat achter Gaza-acties