De nieuwste kosjere producten voor 2018

Shakshuka
wiki

“Waarschuwing: Vlees en zuivel proeven in dezelfde ruimte” is de tekst op een bord bij de ingang van het Meadowlands Exposition Center, waar het jaarlijkse Kosherfest afgelopen week plaatsvond.

De waarschuwing klinkt misschien vreemd, maar de meeste bezoekers van Kosherfest houden zich strikt aan de voorschriften van het kasjroet, dat onder andere het samen eten van vlees en zuivel verbiedt. Op de expositie waren meer dan 325 bedrijven aanwezig en meer dan vierduizend bezoekers, voornamelijk uit de voedselindustrie. Er werd uiteraard veel geproefd.

Een verslaggever van het persagentschap JTA was aanwezig en noteerde de vijf meest verrassende kosjere producten.

Om te beginnen was er het matzohgram, dat bekroond werd als het beste kosjer voor Pesach product. Het is een matze die bedrukt is met Joodse symbolen. De producent, Independent Ink, gebruikt eetbare inkt die ook nog eens kosjer voor Pesach is. Als je er veel bestelt, kun je de matzes laten bedrukken met wat je maar wilt. Independent Ink denkt dat het leuk is voor de kinderen aan de seider.

Een tweede innovatief product is Oxigen, een watertje waarvan de maker beweert dat het het herstel na een bezoek aan de sportschool bevordert én dat het helpt bij een kater. Een fles van het drankje bevat duizend delen per miljoen gestabiliseerde zuurstof, in tegenstelling tot gewoon water, dat vijf tot veertig delen per miljoen bevat. Als je nog meer zuurstof nodig denkt te hebben is er het Oxigen Shot, dat zelfs vijfduizend delen per miljoen bevat.

Nummer drie is wel heel bijzonder: het is een pizza en een ijsje in één, in het Engels een Frizza. De Gezouten Karamel Frizza van het bedrijf Elegant Desserts won de prijs voor het beste dessert op Kosherfest. De bedoeling is dat het dessert in punten wordt geserveerd, net als pizza. Er gaan maximaal 16 punten uit een frizza. Er zijn verschillende smaken, zoals ‘cookies and cream’ en aardbeien.

Als je zin hebt in shakshuka, maar weinig tijd, dan is innovatie nummer vier misschien handig. Shakshuka is een Israëlisch ontbijtgerecht dat bestaat uit eieren in een gekruide tomatensaus. Die saus zit nu in een pot. Dus de haastige ontbijter hoeft alleen maar saus en eieren in een pan te doen en die op het fornuis of in de oven te zetten. De saus bevat tomaten en kruiden en is er in twee variaties: mild en heet.

Het vijfde product maakt het mogelijk om met rabbinale goedkeuring te barbecueën. Rabbijn Mendel Segal maakt drie verschillende kosjere barbecuesauzen. Hij put bij het maken van de sauzen zowel uit zijn Joodse als uit zijn Zuidelijke achtergrond. Zo is er granaatappel-honing barbecuesaus, bedacht door Segal toen hij een rundvlees-schotel aan het maken was voor Rosj Hasjana. Segal zegt dat de saus ook populair is bij niet-Joden, omdat het een nieuwe smaak is.

Categorie:

Home » Cultuur » Culinair » De nieuwste kosjere producten voor 2018