Sabra haalt hummus uit de supermarkt

Het bedrijf Sabra laat 30.000 bakjes met hummus uit de Amerikaanse supermarkten terughalen. Dit komt vanwege een mogelijke besmetting met de listeria-bacterie.

In de hummus is een vorm van listerie gevonden die fatale gevolgen kan hebben voor ouderen, zangere vrouwen, babies en mensen met een laag weestandsvermogen. Tot nu toe is nog niemand ziek geworden van de bacterie in de hummus, zo concludeert de Amerikaanse voedselautoriteit, de U.S. Food and Drug Administration (USDA). Maar het zekere voor het onzekere wordt toch genomen. Sinds dit weekend zijn de kosjere hummuspakjes niet meer te vinden in Amerikaanse supermarkten. De baccillen kwamen aan het licht tijdens een standaardcontrole in de staat Michigan.

Listeria is een bacterie die een voedselinfectie kan veroorzaken. De kans op besmetting met Listeria is klein maar de gevolgen kunnen ernstig zijn. Vooral zwangere vrouwen moeten oppassen omdat het bij die groep kan leiden tot een miskraam of vroeggeboorte. De listeria is vooral te vinden in langdurig gekoeld bewaarde producten die zonder verhitting worden gegeten. Risicoproducten zijn rauwmelkse zachte kaas, voorverpakte gerookte vis en rauwe dierlijke producten. In Nederland is ook hummus van Sabra te koop, maar hier gaat het om een ander product. De Sabra-bakjes zijn veelal te vinden in Albert Heijn of bij andere supermarkten. Hummus is een natuurproduct dat vooral in Israel en het Midden-Oosten wordt gegeten.

Categorie: |

Home » Cultuur » Culinair » Sabra haalt hummus uit de supermarkt