‘Ik ben in verwarring’ – column Awraham Meijers

Awraham Meijers
Facebook

De eerste coronaslachtoffers lagen nauwelijks op intensive care, de eerste doden waren begraven, en ja hoor de meest bizarre complottheorieën overspoelden de wereld. Volgens veel gebruikers van sociale media is vooral Bill Gates de schuldige van het leed dat de wereld wordt aangedaan. ‘Hij gebruikt zijn geld om nóg meer invloed te krijgen en om nóg meer geld bij elkaar te graaien’, is het credo. Een merkwaardige gedachtekronkel, want als je dan zo gepreoccupeerd bent met Gates, dan moet je ook weten dat hij heeft verklaard dat na zijn dood al zijn geld aan liefdadigheid zal worden gegeven en niet aan zijn (drie) kinderen.

Maar de complotgekkies rusten niet uit en beweren onder meer dat ‘de elite’ het voor elkaar heeft gekregen dat belangrijke (internationale) media niet over Gates’ machtswellust reppen. Dus mogen deze niet vermelden dat Gates de grote man achter het coronavirus is. Het lafhartig journaille is hier wel degelijk van op de hoogte. Nou, als ik journalist zou zijn reken maar dat ik zo’n scandaleuze scoop zou publiceren.

En dan is er Plandemic, een site waarop de beruchte antivaccin-activiste Judy Mikovits haar bizarre theorieën over corona en het gevaar van vaccins van de daken schreeuwt. Het is een beruchte complot-potporie met als stokpaardje dat corona in een lab is bedacht en ontwikkeld door verdorven wetenschappers die dit duivelse virus via vaccins in mensen laten injecteren. En dan Robert Kennedy junior, lid van de invloedrijke Amerikaanse Kennedy-familie, die bekendheid verwierf vanwege zijn felle antivaccinatie standpunt. Curieus is dat hij onder ‘nuchtere’ Nederlanders opvallend veel aandacht krijgt. In een van zijn blogs stelt Kennedy dat Bill Gates (daar is ie weer) het coronavirus gebruikt om zijn ‘dictatoriale vaccinatieprogramma’ op te dringen aan Amerikaanse kinderen en volwassenen.

Het is kortom wartaal – veelal kwaadaardig – zoals die op sociale media is te vinden. Maar wij, verstandige mensen die we zijn, mogen dit niet bagatelliseren aangezien dat gewauwel meer schade aanricht dan je van dergelijke lariekoek zou verwachten.

Nazi-virus
En de Joden? De Joden! Potverdikkeme, ik zou ze haast vergeten. Ooit woedde in ons deel van de wereld het nazivirus – ook wel antisemitismevirus genoemd – dat in de jaren dertig van de vorige eeuw in Duitsland een ideale voedingsbodem vond en culmineerde in miljoenen Joodse slachtoffers. Pas in 1945 kon het door de geallieerden ontwikkelde offensief-vaccin zegevieren. Zoals wij weten was dat niet het einde van dat antisemitisch virus, het woekert door tot op de dag van vandaag. In een rapport van het Canadese Wiesenthal Centrum wordt de top vijf van het huidig antisemitische als volgt vermeld: a. Joden zouden het virus gemaakt hebben, b. Joden zijn zelf het virus, c. Joden gebruiken de pandemie om Arabieren te doden, d. Joden profiteren van het virus om winst te maken, e. Joden verdienen het om zelf het virus te krijgen. Jawel.

En dan de onwankelbare religieuzen – Joden en christenen. Zij kletsen over Gods schuld en tegelijkertijd Zijn onschuld van deze pandemie. Hij schijnt ooit de profeet Jesaja het volgende hebben toevertrouwd: ‘Ik formeer het licht en schep de duisternis. Ik maak de vrede en schep het kwaad, Ik, de Heere, doe al deze dingen’Jesaja 47:7. Dat je dat maar weet!

De ongeletterde Jesaja noteerde Zijn arrogante – excusez le mot – uitspraak nauwkeurig in zijn aantekenboekje en daar mogen wij hem zeer dankbaar voor zijn. De Schepper heeft ons ook het volgende beloofd: De aarde zal tot onbepaalde tijd, of voor eeuwig, niet aan het wankelen worden gebracht’ – Psalm 104:5. En: ‘Generaties gaan, generaties komen. Maar de aarde blijft altijd bestaan.’ — Prediker 1:4. Wat nu?

Australiër
Raymond Apple, de geletterde emeritus rabbijn uit Sydney heeft naar aanleiding van de pandemie, die inmiddels honderdduizenden doden heeft veroorzaakt, een uitgebreid artikel gepubliceerd over de belofte van God aan de mensheid over het oneindig voortbestaan van de wereld, en de verantwoording in deze van de mens ten opzichte van zijn God. Interessant artikel, maar te uitgebreid om hier dieper op in te gaan. Ik snap het niet goed, want Apple concludeert dat wij niet bang hoeven zijn. Enkele alinea’s uit zijn overpeinzing: ‘Het kwaad is dat God ons straft. Te hard. De wereld is schuldig aan veel soorten kwaad, maar Hij heeft beloofd die niet te vernietigen – Geneses 8;21. God heeft geen controle over deze ramp. Onmogelijk. Per definitie is hij volmaakt goed. Hij wil het beste voor zijn wereld. Hij is ook almachtig en in staat Zijn schepping te behouden. De mens is op zijn minst gedeeltelijk verantwoordelijk omdat hij de wereld niet goed heeft beschermd’. Aldus de gepensioneerde rabbijn uit Sydney.

Toegegeven; de mens zou harder kunnen en moeten (samen)werken om de aarde te beschermen. Maar waarom God vrijspreken van Zijn deel van de schuld? Bovendien kun je het de mens van vele duizenden jaren niet verwijten dat hij ‘de aarde niet goed beschermde’. Wat kon de oermens weten? Waarom werd hij toch geplaagd door besmettelijke ziektes? De belofte van God dat de aarde ‘oneindig zal voortbestaan’ is lariekoek aangezien iedere astronoom inmiddels weet dat de zon ooit zal uitdoven en dat betekent het einde van al het leven op onze geliefde planeet Aarde.

Resumerend durf ik beweren in verwarring te zijn, weet niet wat ik moet geloven en houd me voorlopig maar aan de anderhalve meter afstand.

Lees ook:
Gelukkig zijn er geen slaven meer, toch? – column Awraham Meijers

‘De al wat oudere journalist had inmiddels de planten water gegeven, enkele dode blaadjes verwijderd en daarna ontbeten met twee geroosterde boterhammen, eentje met geitenkaas de ander met komijnekaas, en een kop koffie. Vervolgens wat oefeningen ‘om fit en soepel te blijven’ zoals zijn vrouw hem had ingeprent…’

Logo Maror.

Deze column is mede mogelijk gemaakt door Stichting Maror.

Categorie: |

Home » Nieuws » ‘Ik ben in verwarring’ – column Awraham Meijers