Israël en Noorwegen spelen gelijk op EK -21

Afbeelding met tekst: Om dubieuze claims te voorkomen is deze afbeelding verwijderd.

Het gastland Israël leek in Netanya af te stevenen op een overwinning, maar Feyenoorder Harmeet Singh besliste anders. Hij maakte in blessuretijd gelijk namens Noorwegen: 2-2. De Noren zagen verdediger Vegar Hedenstad al voor rust met rood van het veld gaan. Op dat moment stond het 1-1 door treffers van Nir Biton, die namens Israël een strafschop benutte, en oud Vitesse-aanvaller Marcus Pedersen.
In de tweede helft zette invaller Alon Turgeman de thuisploeg opnieuw op voorsprong, maar in blessuretijd kwam Noorwegen alsnog langszij.

Wat Jong Israël niet lukte, lukte Jong Italië wel. De Italiaanse ploeg wist haar eerste groepswedstrijd op het EK onder de 21 te winnen. In de wedstrijd tegen Jong Engeland waren de Italianen lange tijd de bovenliggende partij, maar kwam de ploeg pas in de slotfase tot scoren. Lorenzo Insigne maakte uit een vrije trap het enige doelpunt van de wedstrijd: 1-0. Italië was met name voor rust de gevaarlijkste ploeg, maar mocht blij zijn dat het in de tweede helft niet op achterstand kwam. Verdediger Craig Dawson dacht de Engelsen uit een hoekschop op voorsprong te zetten, maar de arbitrage keurde de treffer vanwege een overtreding af.

Door de overwinning van Italië gaat dat land aan kop in poule A met drie punten. Gevolgd door Israël en Noorwegen, die elk één punt hebben. Engeland staat momenteel onderaan met nul punten. Vanavond speelt Nederland zijn eerste groepswedstrijd in poule B tegen Duitsland.

Bron: FC Update