Dé online community van Joods Nederland. 11 Heshvan 5779 · 20 oktober 2018
 

Swipe voor meer nieuwsberichten
Israël komt met wereldwijde nieuwszender

Er werd in Israël al jaren gepraat over het opzetten van een globale televisiezender zoals CNN, BBC World, France 24 of Al Jazeera. Na lang praten is het dan zover: deze zomer ziet de zender i24 news het levenslicht. 

i24news wordt particulier gefinancierd, zodat het niet afhankelijk zal zijn van steun van de overheid of giften uit de Joodse gemeenschap. De zender krijgt een hoofdkantoor en studio in de regio Tel Aviv. Van daaruit zal het wereldwijd uitzenden in het Engels, Frans en Arabisch.
Een aantal prominente personen uit de Israëlische omroepwereld sluiten zich bij i24news aan. Kenners verwachten daardoor een grotere kans op succes dan bij eerdere plannen voor een dergelijk kanaal. 

Omdat Israël en de conflicten eromheen zo veel aandacht trekken van de internationale media is het zinvol voor de Joodse Staat om vanuit zijn perspectief nieuws naar een wereldwijd publiek uit te zenden, zo redeneren de oprichters. Op deze manier kan er voor de kijkers buiten Israël meer balans ontstaan in het beeld over het land en het conflict. 

Voer uw zoekopdracht in en druk op enter

X