Israëli’s forceren doorbraak in ontwikkeling vaccin tegen corona

Pixabay

Onderzoekers in Israël hebben de eerste fase in de ontwikkeling van een vaccin tegen het coronavirus doorlopen. Deze doorbraak meldden ze bij minister Naftali Bennett (Yamina) van Defensie. Hij bezocht het laboratorium van het Israel Institute for Biological Research (IIBR) maandag. De eerste ontwikkelingsfase voor het maken van een passief vaccin tegen COVID-19 is nu doorlopen. Het medicijn kan nu richting de markt. Het bedrijf MigVax meldt eveneens goed op weg te zijn in de ontwikkeling van een medicijn tegen corona.

Momenteel legt het IIBR het patent vast op het door het instituut ontwikkelde medicijn. Ook is de organisatie bezig met het verkrijgen van een contract voor de commerciële ontwikkeling ervan. Alle juridische procedures worden afgestemd met het Israëlische ministerie van Defensie. Minister Bennett is trots op de onderzoekers, die een doorbraak hebben geforceerd. “De Joodse creativiteit en vindingrijkheid hebben voor deze geweldige prestatie gezorgd,” aldus de rechts-nationalistische politicus, die behoort tot het rechtse blok van premier Netanyahu.

Vorige maand kondigde het IIBR aan dat het begonnen was met het testen op knaagdieren van het prototype van het medicijn. Tevens is de organisatie betrokken bij het verzamelen van plasma van mensen die hersteld zijn van de corona-ziekte. Dit in de hoop dat dit het onderzoek zou kunnen helpen. Naast het IIBR werkt het Israëlische onderzoeksteam van MigVax aan een vaccin. Ook dat onderzoek nadert het einde van de eerste fase. Vorige week heeft het bedrijf een investering van twaalf miljoen dollar van OurCrowd veiliggesteld om sneller klinische proeven te kunnen uitvoeren. MigVax behoort tot het MIGAL Galilee Research Institute.

Categorie: | |

Home » Nieuws » Israëli’s forceren doorbraak in ontwikkeling vaccin tegen corona