Israëli’s helpen slachtoffer Noord-Korea

Advocaten van het Shurat HaDin Israel Law Center in Israël hebben ervoor gezorgd dat nabestaanden van een vermiste Koreaan een schadebedrag van 330 miljoen dollar krijgen. Het gaat om familieleden van een priester, die is ontvoerd door het Noord-Koreaanse regime. De Israëlische organisatie helpt slachtoffers van terreur wereldwijd op juridisch vlak.

Het gaat om de familieleden van de Zuid-Koreaanse dominee Kim Dong-Shik (53). Met de Israëlische advocaten spanden zij een zaak aan tegen het Noord-Koreaanse regime in Pjongjang. De christen was in 2000 actief in Noordoost China, waar hij aan de grens met Noord-Korea werkte om vluchtelingen uit dat land te helpen. Zo zou hij hij de Noord-Koreaanse vluchtelingen hebben geholpen met het oversteken van de zwaar bewaakte grens. Ook zou hij hen opvang hebben geboden. In hetzelfde jaar werd Kim ontvoerd, vermoedelijk door geheim agenten uit Noord-Korea. Van hem ontbreekt sindsdien ieder spoor. Zijn familie was en is ten einde raad.

Maar de Israëlische advocaten schoten te hulp. Zij begonnen in 2009 een rechtszaak waarin ze een schadebedrag eisen van het regime in Pjongjang. Maar de regering van de grote leider Kim Jong-Un wilde niet buigen. De rechtsgang liep nota bene in Amerika, omdat Zuid-Koreaanse Kim de Amerikaanse nationaliteit bezit. De zaak werd een paar jaar bevroren omdat de familieleden van Kim niet konden aantonen waar hij was. Onlangs kwam deze weer op gang, waardoor er nu dan toch een uitspraak is.

De rechter in Washington DC heeft beslist dat de zoon en broer van Kim beiden één miljoen dollar krijgen voor elk jaar dat hij vermist is. Dat is samen dertig miljoen dollar. De overige 300 miljoen dollar krijgen de nabestaanden voor het leed en de gemaakte kosten. De familie is tevreden en opgelucht, maar krijgt haar geliefde Kim niet terug. Van het regime in Noord-Korea kwam geen reactie [bl].

Beeldmerk Jonet.nl.Waardeert u dit artikel?

Donatie
Betaalmethode
American Express
Discover
MasterCard
Visa
Maestro
Ondersteunde creditcards: American Express, Discover, MasterCard, Visa, Maestro
 
Kies uw betaalmethode
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wil je meer informatie of een hoger bedrag doneren? Ga naar jonet.nl/doneren

Categorie:

Home » Nieuws » Joodse wereld » Israëli’s helpen slachtoffer Noord-Korea