Israëlische doelman ontkent aanranding scholiere Abdijschool van Zevenkerken

De Abdijschool van Zevenkerken (FB)

Boris Kleyman heeft ontkend dat hij in april een zeventienjarige scholiere van de Abdijschool in van Zevenkerken in Brugge heeft aangerand. Het meisje was op schoolreis in Griekenland en zou naar eigen zeggen in Volos zijn aangerand door Kleyman, die eerder nationale doelman van Israël was, speelde met Volos FC in de Griekse competitie en maakte onlangs nog een transfer naar PAS Giannina. Hij is bekend in zowel Israël als Griekenland. Volgens zijn advocaat heeft niet hij, maar het Belgische meisje avances gemaakt.

‘Handtastelijk’

Kleyman (33), die in Oekraïne geboren is, zou de scholiere bij het uitgaan zijn tegengekomen. Dat gebeurde in een cocktailbar in de Atheense wijk Kolonaki. Daar maakte hij volgens het meisje avances met haar toen zij samen met klasgenoten de laatste avond van hun schoolreis aan het vieren was. Toen ze zijn geflirt negeerde, werd hij volgens haar en andere leerlingen handtastelijk. Medescholieren verdedigden haar en raakten slaags met de doelman, twee medespelers en de portier van de bar.

Beschonken

De doelman zou in beschonken toestand zijn geweest, zo meldt de Krant van West-Vlaanderen in een bericht. Hetzelfde medium stelt ook dat de leerlingen hun docenten inlichtten die de politie erbij haalden. Kleyman werd meteen gearresteerd en kwam later vrij, waarna hij op Instagram zei onschuldig te zijn. Ook verleent hij medewerking aan de rechtsgang. Het Griekse OM doet momenteel nog onderzoek, maar volgens kenners is de kans klein dat de Belgische gelijk krijgt.

DNA-onderzoek

De advocaat van Kleyman meent dat juist de Brugse scholiere zijn cliënt, die gehuwd is en kinderen heeft, wilde verleiden. Omdat hij niet inging op die avances, zou ze haar klacht verzonnen hebben. De verdediging van de sluitpost zou over camerabeelden beschikken die aantonen dat hij het meisje nooit heeft aangeraakt. Verder heeft het DNA-onderzoek van Kleyman en zijn vermeende slachtoffer niets opgeleverd. Wel heeft een leraar getuigd over het voorval.

Overtreding

Daar komt bij dat de scholiere zelf ook in overtreding was, maar dan voor de Abdijschool van Zevenkerken. Ze heeft met negen andere examengenoten de afspraken met haar docenten genegeerd dat ze om elf uur ‘s avonds terug moesten zijn in het hotel. Op de laatste avond was de limiet opgerekt naar half twee ‘s nachts. De gebeurtenissen met doelman Kleyman vonden plaats om twee uur in de nacht: tien zesdejaars kwamen veel later dan afgesproken in het hotel aan. Allemaal zijn ze voor tien dagen geschorst.

Geen partij

Een woordvoerder van de Brugse Abdijschool van Zevenkerken laat aan de krant weten dat de school geen partij is in de affaire. “We hebben die maandag na de paasvakantie een hele dag lang gesprekken gevoerd met de betrokken leerlingen. De directie wou checken of hun verhaal klopte. Welnu, we hebben geen onwaarheden gevonden in hun getuigenissen. In onze ogen was het verhaal dat zij vertelden, correct, daar hebben we nooit aan getwijfeld. Inmiddels zijn de leerlingen afgestudeerd, het vervolg van het verhaal is iets voor de advocaten van het meisje en de beschuldigde voetballer. De school heeft zich beperkt tot het tuchtonderzoek in verband met het verbreken van afspraken.”

Filip en Laurent

De Abdijschool van Zevenkerken staat bekend als een eliteschool en trekt kinderen (vaak van vermogenden) uit heel België aan. Op het internaat zitten ongeveer driehonderd leerlingen. Jongens en meisjes zijn apart gehuisvest, maar gaan wel samen naar school. In de jaren tachtig zaten de toenmalige prinsen Filip en Laurent op de Abdijschool. De school kwam in 2010 negatief in het nieuws door een zaak van seksueel misbruik van verschillende minderjarige jongens door een opvoeder in de jaren tachtig. Het is niet duidelijk of een van de prinsenkinderen een van de slachtoffers was.

Lees ook:
‘Gelogen’ verkrachting op Cyprus blijkt toch verkrachting

De zaak rond de verkrachting van een Britse vrouw door een groep Israëlische mannen krijgt een staartje. Waar de vrouw eerst door de Cypriotische rechter schuldig was bevonden van liegen, wordt zij nu door het hooggerechtshof van Cyprus in het gelijk gesteld. Dat gebeurt twee jaar nadat ze werd veroordeeld voor vier maanden celstraf. Volgens de rechters van het hoogste hof op het eiland heeft ze geen eerlijk proces gehad.

Beeldmerk Jonet.nl.Waardeert u dit artikel?

Donatie
Betaalmethode
American Express
Discover
MasterCard
Visa
Maestro
Ondersteunde creditcards: American Express, Discover, MasterCard, Visa, Maestro
 
Kies uw betaalmethode
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wil je meer informatie of een hoger bedrag doneren? Ga naar jonet.nl/doneren

Categorie: |

Home » Nieuws » Israëlische doelman ontkent aanranding scholiere Abdijschool van Zevenkerken