Israëlische start-up maakt afdrukken in koffie mogelijk

Afbeelding met tekst: Om dubieuze claims te voorkomen is deze afbeelding verwijderd.

Een barrista – voor de leek: iemand die achter de toog van een koffiebar werkt – kan tegenwoordig veel. Hartjes maken of mooie cirkels creëren in het koffieschuim is geen probleem. Maar het maken van specifieke afbeeldingen zoals logo’s, dieren of gezichten van mensen, dat is nog steeds een probleem. Ook het schrijven van een tekst is nog niet mogelijk.

Het nieuwe Israëlische bedrijfje Steam CC heeft de oplossing bedacht. Jonge techneuten van het concern komen met de ‘Ripples coffee foam printer’, ook wel Ripple Maker. Dit is een speciale printer die beelden en teksten in het koffieschuim kan maken. “Deze machine zorgt voor het eerst voor enige stijl in je koffie”, zegt directeur Yossi Meshulam. “Met onze uitvinding krijg je niet alleen een afbeelding, maar ook een vorm van kunst in je schuim. Maar het grootste voordeel is de snelheid van ons apparaat. Elke print heeft slechts enkele seconden nodig.”

Steam CC is een combinatie van techneuten en designers. De start-up wil een nieuwe revolutie in de koffiewereld veroorzaken. Dit moet de grootste verandering worden sinds de komst van het koffiezetapparaat. De Ripple Maker gebruikt 3-D-technieken, die deze afbeeldingen mogelijk maakt. Dit kan door eerst een afbeelding of tekst te scannen en in te voeren, waarna honderden kleine gaatjes in het apparaat de afbeelding of tekst mogelijk maken door puntjes koffieschuim te printen [dv].

Categorie:

Home » Nieuws » Wetenschap en digitaal » Israëlische start-up maakt afdrukken in koffie mogelijk