Dé online community van Joods Nederland. 10 Tishri 5779 · 19 september 2018
 

Swipe voor meer nieuwsberichten
Israëlische voetbalfans lastiggevallen in Moskou

Voetbalfans die met Israëlische vlaggen door Moskou lopen worden daar lastiggevallen door Tunesische en Marokkaanse fans. Dit meldt de Times of Israel in een bericht. De fans zouden zijn blootgesteld aan bedreigingen en geweld. Een man droeg een Israëlische vlag om zijn schouders en werd op het Rode Plein achterna gezeten door mannen die riepen: “Palestina! Palestina!” Het ging om voetbalfans uit Tunesië en Marokko, twee landen die in tegenstelling tot Israël wel meedoen aan het WK voetbal.

De Arabische fans schreeuwden “Israël, de hoer!”, “Rot op!” en “Fuck you!” terwijl ze de man zouden duwen. De Israëli liep weg en werd achtervolgd. Ook het duwen zou zijn doorgegaan, aldus de Times of Israel. Ondertussen greep de Russische politie, die niet direct zichtbaar was, niet in. Toen de man van het Rode Plein verdwenen was, schreeuwden de Tunesische fans: “Viva Palestina!” Ze wapperden ondertussen met hun vlag. Later postten landgenoten het incident trots op Facebook, dat was gefilmd. De video kreeg meteen honderden likes, vooral vanuit Tunesië.

Later berichtte de Times of Israel over een soortgelijk incident in het Luzhniki stadion in Moskou tussen Israëlische en Marokkaanse supporters, maar dit bleek uiteindelijk niet te kloppen omdat de Marokkanen de Israëli’s juist zouden hebben begroet. Intussen gaat het WK verder. Tunesië is al uitgeschakeld, evenals het elftal van Marokko. De andere moslimlanden, Saoedi-Arabië en Iran, zitten nog wel in het toernooi.

Israël ligt niet alleen in Rusland, maar ook thuis onder vuur op voetbalgebied. Onlangs besloot het Argentijnse nationale elftal om niet naar dat land af te reizen voor een oefeninterland. De voorzitter van de voetbalbond van de Palestijnse gebieden had gedreigd dat sterspeler Messi in de problemen zou komen. Uiteindelijk zwichtte de Argentijnse bond voor de druk. 

Voer uw zoekopdracht in en druk op enter

X