Jigal Krant wint Gouden Kookboek 2018

Krant
Jigal Krant wint Gouden Kookboek (FB)

Het kookboek TLV van Jigal Krant met recepten en verhalen uit Tel Aviv, is uitgeroepen tot het beste kookboek van 2018 in Nederland. In het boek wordt de lezer meegenomen naar de Israëlische stad en zijn bijbehorende keuken. Uit het oordeel van de jury van het Gouden Kookboek: ‘Kort, eerlijk en krachtig wordt in dit boek uitgelegd hoe in een land van uitersten eten verbroedert en mensen het leven willen vieren, zoals wij dat allemaal zouden willen doen. Een kookboek dat leert, verlekkert en verleidt. Heerlijk om in te lezen en uit te koken. Smaakvolle, maakbare gerechten die je graag wilt maken en delen. Het is een kookboek, een leesboek én een reisgids’.

Jigal Krant (1973) is radiomaker en culinair journalist. Hij bracht ‘TLV, recepten en verhalen uit Tel Aviv’ in maart van dit jaar uit bij Nijgh en Van Ditmar, een uitgeverij die ook een grote kookboekensectie heeft. Het boek is een kookboek, leesboek en reisboek ineen. Dankzij de aanstekelijke foto’s wil de lezer nog maar één ding: zo snel mogelijk een ticket boeken naar TLV, aldus de uitgeverij op haar website. Ook wordt gesproken over de ‘culinaire liefdesverklaring aan Tel Aviv’ van Krant. Uit de aanbiedingstekst: ‘Nergens eet je beter dan in Tel Aviv. Dat begint al op straat, met onovertroffen fastfood als choemoes, falafel, sjaksjoeka en sabich. In de laagdrempelige restaurants maken chefs dankbaar gebruik van de rijke eettradities van de immigrantenbevolking en de Arabische buren. Het resultaat is een inventieve fusion-keuken zonder regels en taboes’.

De jury van Het Gouden Kookboek 2018 bestaat uit Janny van der Heijden (culinair publicist en voorzitter), Jonah Freud (de Kookboekhandel en Het Parool), Daan van der Valk (Boekhandel H. de Vries), Ronald Giphart (schrijver & culinair journalist) en Makkie Mulder (voormalig hoofdredactrice van Delicious). De prijs wordt sinds vorig jaar uitgereikt en is de aftrap van de Kookboekenweek, die van 10 tot en met 18 november plaatsvindt. Krant was niet de enige genomineerde, want ook Yvette van Boven (Home Sweet Home XMAS), Joris Bijdendijk (Bijdendijk), Mari Maris (Mari plukt de dag) en Maroeska Metz (Hoe dan?!) waren in de race voor de award. Via deze weg zegt de redactie van Jonet.nl tegen Jigal Krant: ‘mazzeltov!’

Categorie: |

Home » Nieuws » Jigal Krant wint Gouden Kookboek 2018