JNF houdt succesvolle benefietavond in De La Mar

Samen sterk voor Israël, benefietavond 2024 (beeld: JNF)

Het Joods Nationaal Fonds (JNF) hield afgelopen dinsdag een succesvolle benefietavond. Tijdens het programma Samen Sterk voor Israël was het volle bak in het nieuwe Nieuwe De La Mar Theater in Amsterdam. Sprekers en artiesten stonden op de bühne om hun solidariteit met Israël te tonen, maar ook om te vertellen hoe het daar nu is, meer dan zeven maanden na de Hamas-aanslag van 7 oktober.

Het was een uitverkochte zaal met zeshonderd aanwezigen, allen solidair met Israël en in hartje Amsterdam. ‘Wat was ik trots! En wat bén ik trots’, schrijft JNF-directeur Vivian Rinat in een nieuwsbrief aan de achterban. ‘Trots op u, onze donateurs, voor uw betrokkenheid, inzet en steun. Trots op het JNF team en bestuur die zo hard en zo toegewijd hebben gewerkt aan deze bijzondere en succesvolle avond’.

Op de avond stonden Eran, Yossi en Danielle centraal. Zij kwamen uit Israël naar Nederland om hun verhaal te vertellen. Het verhaal van het Israël van na 7 oktober en over al diegenen die nog midden in een noodsituatie zitten. Ze vertelden ook over de militairen die de grenzen van Israël bewaken en de Israëliërs die met de wederopbouw van het aangevallen zuiden en het getroffen noorden zijn begonnen.

Het JNF toonde een solidariteitsvideo, waarin Rinat in Israël in het Hebreeuws spreekt met verschillende Israëli’s waarmee wordt samengewerkt. De non-profitorganisatie zet zich al meer dan honderd jaar in voor het ontwikkelen van Israël, dankzij donaties uit Nederland. Het JNF plant er onder andere bomen om het land vruchtbaar te maken. In meer dan honderd jaar tijd zijn in Israël meer dan 260 miljoen bomen geplant.

Beeldmerk Jonet.nl.Waardeert u dit artikel?

Donatie
Betaalmethode
American Express
Discover
MasterCard
Visa
Maestro
Ondersteunde creditcards: American Express, Discover, MasterCard, Visa, Maestro
 
Kies uw betaalmethode
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wil je meer informatie of een hoger bedrag doneren? Ga naar jonet.nl/doneren

Categorie: |

Home » Nieuws » Israël » JNF houdt succesvolle benefietavond in De La Mar