Jong Oranje met winst naar EK in Israël

Afbeelding met tekst: Om dubieuze claims te voorkomen is deze afbeelding verwijderd.

De ploeg van bondscoach Cor Pot was in Emmen met 3-1 te sterk voor het beloftenteam van Australië. Alle doelpunten van het jeugdige Nederlands elftal vielen in de eerste 45 minuten, toen Pot met zijn potentiële basisteam voor het Europees kampioenschap in Israël speelde.

Na rust verschenen maar liefst acht andere spelers op het veld bij Jong Oranje. Adam Maher opende na vijf minuten met een fraaie vrije trap de score, Georginio Wijnaldum maakte er na een half uur 2-0 van. Vlak voor rust tekende aanvoerder Kevin Strootman voor het derde doelpunt.

In de tweede helft waren de beste kansen voor Australië, maar doelman Marco Bizot onderscheidde zich met enkele knappe reddingen. Vlak voor tijd werd Bizot toch nog gepasseerd. Jong Oranje reist dinsdag naar Israël, waar het zich verder gaat voorbereiden op de eerste EK-wedstrijd tegen Duitsland (6 juni).

Bron: FC Update