Netzer houdt winterweekend met thema ‘Licht’

Netzer Winterweekend 2024
Netzer Winterweekend 2024

De Joodse jongerenvereniging Netzer Nederland heeft zijn jaarlijkse winterweekend gehouden. Dit keer was ‘Licht’ het hoofdthema. Zo’n 65 Joodse jongeren tussen de 11 en 25 jaar namen deel aan de bijeenkomst met verschillende activiteiten rondom het Jodendom, Israël, Zionisme en Tikoen Olam. De jongeren maakten voor Jonet.nl zelf een verslag van drie volle dagen met een leuk en leerzaam programma. Lees dat hier:

Na aankomst bij de accommodatie op vrijdag, legde iedereen de spullen op de kamer en ging meteen naar de eetzaal voor een gezamenlijke maaltijd. Na het eten begon de eerste activiteit. In drie verschillende leeftijdsgroepen konden de deelnemers kennismaken met elkaar en met de madrichiem (jeugdleiders). Na deze introductie was het tijd voor het eerste avondspel. Een actief spel dat goed en strategisch nadenken vereiste. Het doel was om zoveel mogelijk glowsticks te verzamelen, die telden als punten.

Zaterdagochtend begon met de roeach. Dat is een manier waarop wij ‘s ochtends wakker worden. We hebben een aantal dansjes die bijna iedereen kent, die doen wij elke ochtend net voor het ontbijt zodat iedereen lekker wakker aan tafel zit. Na het ontbijt was het tijd voor de ma’amad, een zaterdagochtenddienst in onze eigen stijl. We zingen samen en doen een korte activiteit over de parasja van de week. Daardoor kan iedereen nadenken en reflecteren over de afgelopen tijd.

Na de ma’amad was er een lunch en alweer een nieuw programmaonderdeel. Iedereen heeft kaarsen gemaakt voor de leden van de LJG die deze voor het weekend hadden besteld. Dit was een ontzettend succes! Daarna was er nog een leeftijdgroepsactiviteit en was het alweer tijd voor het avondeten. Na het eten sloten we de sjabbat af met de havdala. We deden een pubquiz waar alle chanichiem (deelnemers) hun kennis konden laten zien. De beste impressie van de madrichiem leverde extra punten op.

Zondag hebben we als afsluiting een mooie tie-dye met bleekmiddel gemaakt op de t-shirts voor het weekend. Helaas was dat alweer de laatste activiteit van het weekend. We hebben met z’n allen de hele accommodatie opgeruimd. De bus bracht ons thuis na een geslaagd weekend. Alle chanichiem en madrichiem hebben er zeker van genoten.

Over Netzer

Netzer Nederland is de liberaal-Joodse en zionistische jongerenvereniging van Nederland. Tevens is het naar eigen zeggen de snelst groeiende Joodse jongerenvereniging van Nederland, met omgeveer tachtig actieve leden in de leeftijd van elf tot achttien jaar.

Categorie:

Home » Nieuws » Netzer houdt winterweekend met thema ‘Licht’