Joods Cultureel Kwartier per 1 juni weer open

JCK

De musea en instellingen van het Joods Cultureel Kwartier (JCK) gaan vanaf 1 juni weer open voor het publiek. Zij het wel in aangepaste vorm vanwege de 1,5 meter-samenleving. Het JCK volgt de regels van de overheid voor ‘een veilige en verantwoorde heropening’. Verder ligt er een protocol van de Museumvereniging met richtlijnen voor musea. Ook dat wordt ter hand genomen. Entreekaartjes zullen voorlopig alleen online verkrijgbaar zijn. De tentoonstellingen worden verlengd of zijn uitgesteld.

De belangrijkste regels: bezoekers van het JCK kunnen voortaan niet langer contant betalen, maar alleen nog met pin en mobiel. In en voor de musea moeten alle mensen 1,5 meter afstand houden. Verder komen er looproutes (eenrichtingsverkeer) en voldoende plekken om de handen schoon te maken. Alleen bezoekers die 24 uur vrij zijn van gezondheidsklachten mogen naar binnen. Het is alleen toegestaan om met meer dan één persoon naar het museum te komen als er sprake is van een gezelschap – mensen uit hetzelfde gezin of huishouden. Rondleidingen en groepsarrangementen worden voorlopig niet toegestaan. Wie van alle regels op de hoogte wil zijn, kan die in het protocol van de Museumvereniging nalezen.

Exposities uitgesteld
Door de coronamaatregelen die sinds maart gelden, moest het JCK op slot en konden bepaalde tentoonstellingen niet doorlopen. Exposities die al geopend waren, zoals blijven langer te zien, zoals Germano en Eli Content, worden vooruitgeschoven. Andere geplande tentoonstellingen worden uitgesteld tot in het najaar of gaan naar volgend jaar. De nieuwe data rond exposities zijn via deze link te vinden.

Eigen head set mee
De musea en instellingen van het JCK zijn alleen nog op reservering te bezoeken. Tickets kunnen vanaf 20 mei via de site van het JCK worden gekocht. Voor audiotours worden geen head sets meer verstrekt. Bezoekers moeten dus een eigen hoofdtelefoon of ‘oortjes’ meenemen om audiotours en andere audio te kunnen beluisteren. Oortjes worden ook in de museumwinkel verkocht.

Categorie: |

Home » Nieuws » Joods Cultureel Kwartier per 1 juni weer open