Joodse gemeenschap Parijs op ‘code rood’

Afbeelding met tekst: Om dubieuze claims te voorkomen is deze afbeelding verwijderd.

In een gesprek met het Joodse persagentschap JTA zegt de voorzitter van de Frans-Joodse koepelorganisatie CRIF, Roger Cukierman (foto bovenaan dit artikel), dat de veiligheidsorganisatie van de Joodse gemeenschap in Parijs in de hoogste staat van paraatheid verkeert. Er zijn voor zover hem bekend geen Joodse doelen getroffen bij de serie terreuraanslagen.

Op de sociale media wordt echter verwezen naar het feit dat Bataclan, de concertzaal waar vrijdagavond tientallen slachtoffers vielen, Joodse eigenaars heeft. In het verleden zou het theater door Islamitische activisten zijn bedreigd, vanwege de programmering van “voor Palestijnen, Arabieren en moslims beledigende” activiteiten.

Loco-burgemeeester Patrick Klugman, voormalig voorzitter van de UEJF, de Joodse studentenorganisatie in Frankrijk, verklaarde tegenover CNN dat het niet duidelijk is of er nog andere aanslagen te verwachten zijn. Uit voorzorg en tevens om voldoende politie eenheden vrij te maken, zijn alle grote evenementen in Parijs voorlopig afgelast.

De Frans-Joodse gemeenschap reageerde meteen geschokt op de  aanslagen die vrijdagavond in Parijs hebben plaatsgevonden. “De CRIF deelt met de gehele natie in de nationale rouw en betuigt aan alle nabestaanden van de slachtoffers zijn diepste medeleven”, zo liet de organisatie weten.

Twitter
Patrick Klugman (Foto: Twitter)

Categorie:

Home » Nieuws » Joodse wereld » Joodse gemeenschap Parijs op ‘code rood’