Dé online community van Joods Nederland. 8 Sivan 5778 · 22 mei 2018
 

Swipe voor meer nieuwsberichten
Joodse levende in New York twee weken ‘dood’

‘Yechezkel Nakar (68) ligt in het Maimonides Medical Center in New York aan beademingsapparatuur. Opmerkelijk, want volgens het New York-Presbyterian Hospital, waar hij eerder werd behandeld, is Nakar al ruim twee weken dood.

Het Presbyterian tekende op 31 mei een overlijdensakte nadat was vastgesteld dat Nakar hersendood was, ten gevolge van een hersenbloeding, meldt de New York Post. Dat was tegen de zin van de orthodox-Joodse familie, omdat Nakars hart gewoon was blijven kloppen. De zieke werd vervolgens niet naar een uitvaartcentrum gebracht, maar naar het Maimonides Medical Center, waar hij aan beademingsapparatuur werd gelegd.

De familie van Nakar vecht de overlijdensakte nu aan. Echtgenote Sarah wil er nog niet aan dat haar man is overleden en probeert via de rechter het overlijden van haar echtgenoot ’ongedaan te maken’. Die rechtsgang heeft ook een financiële kant. Omdat Nakar officieel overleden is verklaard, willen verzekeraars zijn verblijf en de behandeling in het Maimonides Medical Center niet vergoeden.’

Bron: De Telegraaf 

Voer uw zoekopdracht in en druk op enter

X