Dé online community van Joods Nederland. 8 Heshvan 5779 · 17 oktober 2018
 

Swipe voor meer nieuwsberichten
Joods model wil Miss Duitsland worden

Een Joodse kandidate maakt dit jaar kans om Miss Duitsland te worden. Het gaat om de 21-jarige Tamar Morali, een fotomodel die opgroeide in Karlsruhe. Ze is de eerste Duitse vrouw van Joodse komaf die zo ver in de competitie is gekomen. Met negentien anderen staat ze deze week in de finale van de jaarlijkse missverkiezing. Als Morali de wedstrijd wint, dan gaat ze naar de Miss World-verkiezing in het Chinese toeristenoord Sanya. Wie weet komt ze daar Miss Israël tegen. De online voorverkiezingen zijn zondag begonnen. Binnenkort wordt bekend of ze bij de beste tien zal zitten.

Sinds het bekend maken van Morali’s plaats in de top-20 regent het media-aandacht. Veel media focussen erop dat voor het eerst een Duitse met een Joodse achtergrond kans maakt om Miss Duitsland te worden. Zelf kijkt Morali niet meteen naar haar komaf, maar meer naar haar andere kwaliteiten. Wel is ze er trots op dat ze als Jodin zo ver is gekomen. “Ik zie het niet alleen als een persoonlijke mijlpaal, maar ook als een hoogtepunt voor het Joodse volk in de diaspora. En in het bijzonder voor de Joodse gemeenschap in Duitsland, een land met een complexe geschiedenis,” vertelt Morali aan de Jüdische Algemeine. Ze benadrukt dat de Joden zich niet verstoppen.

Na haar geboorte in Karlsruhe verhuisde Morali met haar familie naar Wenen, waar ze op de basisschool en middelbare school zat. Vervolgens ging ze naar Israël voor een tussenjaar, om daarna communicatie te gaan studeren in Herzliya. In de modellenwereld verdient Morali haar geld. In Oostenrijk deed ze het goed op de catwalk, waar ze onlangs in de Vienna Fashion Week te zien was. Daar kreeg ze veel positieve reacties op haar deelname aan de missverkiezing in haar geboorteland Duitsland. Mogelijk kan op 24 februari het grote publiek met haar kennismaken. Dan is de nationale finale in het themapark Movieworld. Mocht Morali de wedstrijd winnen, dan mag ze zich een jaar lang Miss Duitsland noemen. 

Voer uw zoekopdracht in en druk op enter

X