Joodse Tamar Morali naar finale Miss Duitsland

Instagram

Het Joodse model Tamar Morali (21) is verkozen tot Miss Internet van Duitsland. Die titel verschaft haar een ticket voor de grote finale van de Miss Duitsland-verkiezing, op 24 februari in het Europa Park. Zeker twintig schoonheidskoninginnen doen daar aan mee. Als Morali wint, zal ze de eerste Miss Duitsland worden van Joodse komaf. Eerder berichtte Jonet al over haar strijd. Nu lijkt het einddoel daarvan een grote stap dichterbij.

Morali groeide op in Karlsruhe. Als ze de finale van de nationale missverkiezing wint, dan gaat ze naar de Miss World-verkiezing in het Chinese toeristenoord Sanya. Wie weet komt ze daar Miss Israël en ook Miss Nederland tegen. De online voorverkiezingen gingen haar in ieder geval goed af. Daar schakelde ze eerst tien anderen uit, waarna ze in de tweede ronde nog eens afrekende met tien Duitse vrouwen. De jury bestond uit bekende Duitsers en online publiek.

Sinds het bekend worden van haar deelname aan de verkiezingen, regent het aan publiciteit. Zelf kijkt Morali niet meteen naar haar komaf, maar meer naar haar andere kwaliteiten. Wel is ze er trots op dat ze als Jodin zo ver is gekomen. “Ik zie het niet alleen als een persoonlijke mijlpaal, maar ook als een hoogtepunt voor het Joodse volk in de diaspora. En in het bijzonder voor de Joodse gemeenschap in Duitsland, een land met een complexe geschiedenis,” vertelde Morali eind vorig jaar aan de Jüdische Algemeine. Ze benadrukte dat Joden in Duitsland zich niet verstoppen.

Na haar geboorte in Karlsruhe verhuisde Morali met haar familie naar Wenen, waar ze op de basisschool en middelbare school volgde. Vervolgens ging ze naar Israël voor een tussenjaar, om daarna communicatie te gaan studeren in Herzliya. In de modellenwereld verdient Morali haar geld. In Oostenrijk deed ze het goed op de catwalk, waar ze onlangs in de Vienna Fashion Week te zien was. Daar kreeg ze veel positieve reacties op haar deelname aan de missverkiezing in haar geboorteland Duitsland. Mogelijk kan op 24 februari het grote publiek met haar kennismaken. Dan is de nationale finale in het themapark Movieworld. Mocht Morali de wedstrijd winnen, dan mag ze zich een jaar lang Miss Duitsland noemen.

Categorie:

Home » Nieuws » Joodse Tamar Morali naar finale Miss Duitsland