Dé online community van Joods Nederland. 8 Heshvan 5779 · 17 oktober 2018
 

Swipe voor meer nieuwsberichten
Jules van Hessen Ridder in de Orde van Oranje-Nassau

Afgelopen donderdag is dirigent Jules van Hessen benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Hij kreeg de onderscheiding uitgereikt door de Amsterdamse locoburgemeester Simone Kukenheim na afloop van het concert dat het Philips Symfonie Orkest in Het Concertgebouw in Amsterdam gaf.

Jules van Hessen wordt hiermee geëerd voor zijn inzet en betrokkenheid bij de bekendheid van de klassieke muziek. Dit jaar viert hij dat hij dertig jaar chef-dirigent is van het Philips Symfonie Orkest dat is uitgegroeid tot een van de grootste en bekendste symfonieorkesten van Nederland. Van Hessen richtte in 1985 het Nederlands Theater Orkest op, het eerste niet gesubsidieerde symfonieorkest van Nederland. Als docent en cursusleider zette hij zich in voor het Joods Educatief Centrum Crescas. Ook maakte hij als voorzitter het Joods Muziek Festival tot een mondiaal muziekfestival. Dit muziekfestival vormt een springplank voor jonge musici.

Naast zijn werk als dirigent is Van Hessen een ambassadeur voor de klassieke muziek. In de succesvolle concertserie “Maestro Jules Onthult” begint het concert met een toelichting en achtergrondinformatie over de verschillende concertstukken. Op radio en televisie geeft Van Hessen vaak uitleg en toelichting op klassieke muziekstukken en is hij een gewaardeerd jurylid. Door de unieke combinatie van zijn muzikale gave, zijn presentatiekunde en cultureel ondernemerschap is Jules van Hessen een dirigent die een groot publiek weet te bereiken en te inspireren.

  

Voer uw zoekopdracht in en druk op enter

X