Koninklijke onderscheiding voor Peekel

Afbeelding met tekst: Om dubieuze claims te voorkomen is deze afbeelding verwijderd.

Peekel kreeg de onderscheiding deze week omgehangen door niemand minder dan Pieter Broertjes; vroeger hoofdredaceteur van De Volkskrant en thans burgemeester van Hilversum. Hij roemde de producent om zijn verdiensten op het gebied van kleinkunst en de productie van radio- en tv-programma’s. Ook benadrukte hij dat Peekel al jaren een pleitbezorger is voor het behoud van de omroepgeschiedenis. 

De onderscheiding kwam voor Peekel als een verrassing. Hij kreeg de versierselen omgehangen op het symposium over orale omroepgeschiedenis ‘Een stem voor de toekomst’, georganiseerd door de Stichting MediaGeheugen. Het doel van deze club is het opbouwen van een beeldarchief waarin belangrijke personen uit de televisie- en radiowereld hun verhalen vertellen over de geschiedenis van de Nederlandse omroepen. 

Han Peekel is bij het grote publiek bekend van het stripprogramma Wordt Vervolgd, dat hij in de jaren tachtig maakte en presenteerde voor de Avro. Hij presenteerde de show 17 jaar lang. Het programma werd beëindigd toen bleek dat de presentator betrokken was bij belastingfraude. Verder is de tv-man een van de initiatiefnemers achter het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid in Hilversum. Peekel heeft een Joodse achtergrond.

Categorie:

Home » Cultuur » Media » Koninklijke onderscheiding voor Peekel