Kruising waar meisje stierf wordt onderzocht

De fiets onder de vuilniswagen (beeld: AT5)
De fiets onder de vuilniswagen (beeld: AT5)

Dat gebeurde maandag in Israël, waar haar familie vandaan komt. Het meisje Efrat (7) was met haar vader, moeder en zusjes onlangs nog naar Nederland verhuisd om hier een nieuwe start te maken. Vrijdag vond ze de dood onder de wielen van een vuilniswagen, toen ze met haar fiets over de kruising van het Cornelis Troostplein en de Ferdinand Bolstraat ging. Ze woonde net een maand in Amsterdam, in de Daniël Stalpertstraat, een zijstraat van de Ferdinand Bolstraat. De koffers waren nog niet allemaal uitgepakt.

De Joodse gemeenschap in Amsterdam is een inzamelingsactie begonnen. “Het gezin is naar Nederland gekomen vanwege zijn slechte financiële situatie in Israël. Vader studeerde ooit medicijnen in Amsterdam, maar moest die studie afbreken. Hij wil die hier alsnog afmaken,” aldus woordvoerster Shoshanna Loonstein. “We willen de familie helpen, niet alleen met geld, maar ook door de vader aan werk te helpen”. Volgens Loonstein was Eftrat op slag dood. Ze had twee broers en drie zusjes. De jongens zijn met vader en moeder meegevlogen naar Israël, de meisjes zijn daarvoor te jong en bleven in Nederland bij kennissen achter.

De inzamelingsactie van Loonstein is nog niet voorbij. Het geld wordt onder meer gebruikt om de begrafenis van Efrat mogelijk te maken en de familie financieel te ondersteunen. Een inzamelingsactie is gestart via de Rosalie Gomperts Springer Stichting. Rekening nummer 45.22.17.059 onder vermelding van het ‘Shay-fonds’. Voor informatie kunt u mailen naar shayfonds@gmail.com. Deel dit bericht als u het kunt! Alvast dank voor uw steun!

Beeldmerk Jonet.nl.Waardeert u dit artikel?

Donatie
Betaalmethode
American Express
Discover
MasterCard
Visa
Maestro
Ondersteunde creditcards: American Express, Discover, MasterCard, Visa, Maestro
 
Kies uw betaalmethode
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wil je meer informatie of een hoger bedrag doneren? Ga naar jonet.nl/doneren

Categorie:

Home » Nieuws » Kruising waar meisje stierf wordt onderzocht