Larry King aan de slag voor Russische zender

Beeld: wikipedia
Beeld: wikipedia

King, die in Brooklyn geboren werd als Lawrence Harvey Zeiger en een Joodse achtergrond heeft,  gaat een programma presenteren op de Russische nieuwszender Russia Today (RT). Voorheen werkte hij zeker 25 jaar voor de Amerikaanse nieuwszender CNN. Het programma Politics with Larry King zal gaan over de situatie in Amerika en wordt vanaf juni uitgezonden. RT zal ook zijn bestaande online-programma Larry King Now vier keer per week uitzenden vanaf juli. De programma’s worden opgenomen in Amerika.

“Ik stel liever vragen aan machthebbers, dan dat ik namens die machthebbers moet spreken”, zegt King in een spotje van de zender. Hij werkte al eerder voor RT. Zo becommentarieerde hij een verkiezingsdebat tijdens de laatste Amerikaanse presidentsverkiezingen. Het kanaal staat ook wel bekend als ‘de nieuwszender van het Kremlin’. De zender werkt nauw samen met een Russisch staatspersbureau en staats-tv-zender Rossia.

King stopte in 2010 met zijn programma Larry King Live op CNN. Na 25 jaar was voor hem de tijd gekomen “om de bretels aan de wilgen te hangen”. Met een ouderwetse radiomicrofoon op tafel en met een wereldkaart op de achtergrond interviewde King vele politici, acteurs en andere beroemdheden.

Bron: NOS

Categorie:

Home » Cultuur » Media » Larry King aan de slag voor Russische zender