Moslimauteur: Israël is geen apartheidsstaat

Afbeelding met tekst: Om dubieuze claims te voorkomen is deze afbeelding verwijderd.

Israël past volgens de prominente islamitische schrijfster en arts Qanta Achmed niet in de omschrijving van een apartheidsstaat. Het is volgens haar zelfs het meest tolerante land in de regio.

Achmed sprak onlangs in het Menachem Begin Heritage Center in Jeruzalem over de toenemende vervolging van minderheden in het hele Midden-Oosten als gevolg van de Arabische Lente. Het valt haar op dat Israël het enige land in de regio is dat minderheden niet alleen tolereert maar ook actief integreert. Wat de dokter het meest frustreert, is dat de westerse media grotendeels weigeren om openlijk over de vervolging van minderheden te spreken. Ze zei dat alleen moslims zoals zijzelf tegenwoordig de islam kunnen bekritiseren zonder fanaticus te worden genoemd, maar helaas zijn er te weinig toe bereid.

Intussen wordt volgens Achmed de waarheid over Israël genegeerd en zelfs bedekt met regelrechte leugens. Het is veelzeggend, merkte Achmed op, dat Israël “de enige plaats in de regio is waar ik deze rede kan houden.” Dr. Achmed is een in Engeland geboren Pakistaanse moslima die op dit moment in New York woont en een uitgesproken criticus van de radicale Islam.

Bron: Joodse Omroep

Beeldmerk Jonet.nl.Waardeert u dit artikel?

Donatie
Betaalmethode
American Express
Discover
MasterCard
Visa
Maestro
Ondersteunde creditcards: American Express, Discover, MasterCard, Visa, Maestro
 
Kies uw betaalmethode
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wil je meer informatie of een hoger bedrag doneren? Ga naar jonet.nl/doneren

Categorie:

Home » Nieuws » Moslimauteur: Israël is geen apartheidsstaat