Lieberman: conflict met Palestijnen onoplosbaar

Afbeelding met tekst: Om dubieuze claims te voorkomen is deze afbeelding verwijderd.

De politicus deed deze uitspraak gisteren in een interview op de Israëlische tv-zender Channel 2. In het programma Meet the Press zei hij dat vrede met de Palestijnen onmogelijk is. “Israël heeft geen kans op een alomvattend vredesakkoord met de Palestijnse Autoriteit en moet proberen om een tussentijdse oplossing voor de lange termijn aan te gaan”, aldus Lieberman. De Arabische Lente helpt volgens hem niet mee. “Iedereen die denkt dat je in tijden van deze sociale onrust in de Arabische landen een langdurige vrede met de Palestijnen kan sluiten, die begrijpt het niet.” Hij stelt dat de bal momenteel bij de Palestijnse president Abbas ligt.

Ook wist de politicus, tevens leider van de ultra-nationalistische Yisrael Beitenu, te melden dat zijn partij hoogstwaarschijnlijk opnieuw het ministerie van buitenlandse zaken in handen krijgt. Zelf was Lieberman tot vorige maand minister van buitenlandse zaken. Hij trad af wegens corruptiezaken. Lieberman zei gisteren dat hij zeker is van zijn onschuld en dat hij de ministerspost weer oppakt zodra dat kan. Momenteel doet zijn partij mee aan de onderhandelingen aan een nieuwe coalitieregering.

Verder had hij advies voor Yair Lapid, de leider van Yesh Atid, die ook oog zou hebben voor buitenlandse zaken: “De campagne van Yesh Atid was gericht het principe follow the money. Dat onderwerp zit niet bij buitenlandse zaken, maar bij het ministerie van financiën. Daar moet Lapid voor gaan.” De centrumpartij werd met 19 zetels tweede bij de Knesset-verkiezingen van 22 januari. Traditioneel heeft de tweede partij de keus uit buitenlandse zaken, financiën of defensie.

Categorie:

Home » Nieuws » Lieberman: conflict met Palestijnen onoplosbaar