Maccabi Tel Aviv te sterk voor Sparta

Youtube

Maccabi Tel Aviv heeft een oefenwedstrijd tegen Sparta gewonnen. De Rotterdammers legden het in het Noord-Brabantse Mierlo af tegen de Israëli’s met 2-1. Maccabi Tel Aviv is kampioen van Israël. Niettemin was Sparta-coach Henk Fräser achteraf redelijk tevreden. Hij wilde graag tegen een tegenstander oefenen die op papier sterker is, waardoor zijn jongens meer ervaring konden opdoen. Die opzet is geslaagd.

Maccabi Tel Aviv begon sterker aan de wedstrijd en de Spartanen keken nogal de kat uit de boom. Dit resulteerde in een aantal kansen. Zo was Avi Rikan dichtbij een treffer, maar doelman Tim Coremans redde goed. Na een kwartier kwam Sparta beter in de wedstrijd en kreeg het zijn eerste kans. Het was de actie van Bryan Smeets die Ragnar Ache wist te bereiken. Zijn inzet werd echter gekeerd door de Griekse Maccabi-keeper Andreas Gianniotis.

Eerste doelpunt
Voor rust kwamen de Spartanen op 1-0 voorsprong dankzij een doelpunt van Ragnar Ache en na goed voorbereidend werk van Elayis Tavsan. De uit de eigen jeugd afkomstige speler gaf een voorzet die door Ache makkelijk kon worden ingekopt. Maccabi-speler Eilon Almog probeerde voor rust nog gelijk te maken. Door goed keeperswerk van Coremans hield Sparta tot aan het fluitsignaal voor de pauze de nul van de tegenstander vast.

In de tweede helft zette de Israëlische kampioen de achterstand om in een voorsprong. In de vierde minuut schoot Avi Rikan, na een goede actie van Maor Kandil, de bal bij Sparta in het net. Vrij kort daarna zette Itay Schechter Maccabi Tel Aviv op een 2-1 voorsprong. Er kwa nog een kans voor Sparta-speler Bryan Smeets, maar keeper Gianniotis was te sterk. Het lukte Maccabi verder niet om nog doelpunten te maken.