Marechaussee ontruimt bezette ingang Kromhout Kazerne

Ontruiming van de ingang van de Kromhout Kazerne Utrecht (beeld: RTV Utrecht, ingezonden foto)

De bezetting van de poort van de Utrechtse Kromhout Kazerne is voorbij. Op dinsdagochtend gaf de Koninklijke Marechaussee de anti-Israëlactivisten opdracht om hun bezettingskamp te ontruimen. Als ze dat niet deden, dan zou de militaire politie met de gewone politie aan de slag gaan om hen weg te halen. De bezetters kozen eieren voor hun geld. Toch stellen ze dat ze zich in het nauw gedreven voelden.

Zaterdag bezetten anti-Israëlactivisten de ingang van de kazerne, nadat ze met een paar honderd medestanders vanuit het centrum van Utrecht naar de poort waren gemarcheerd. In eerste instantie lieten de autoriteiten de situatie bestaan, maar in de nacht van maandag op dinsdag werd er alsnog ingegrepen. Rond tien voor half vijf in de ochtend kregen de bezetters het verzoek hun tentenkamp op te ruimen en weg te gaan. Overleg met de politie volgde.

De politie hielp de activisten met het opruimen van hun tentjes, aldus de gemeente Utrecht. Wat burgemeester Sharon Dijksma (PvdA) betrof, had de demonstratie niet beëindigd hoeven worden. Wel was het zo dat de actievoerders weg moesten bij de hoofdingang van de kazerne. De meesten droegen vermommingen en gezichtsbedekkingen om niet herkenbaar op film of camera te komen.

Beeldmerk Jonet.nl.Waardeert u dit artikel?

Donatie
Betaalmethode
American Express
Discover
MasterCard
Visa
Maestro
Ondersteunde creditcards: American Express, Discover, MasterCard, Visa, Maestro
 
Kies uw betaalmethode
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wil je meer informatie of een hoger bedrag doneren? Ga naar jonet.nl/doneren

Categorie:

Home » Nieuws » Marechaussee ontruimt bezette ingang Kromhout Kazerne