Michael Douglas pakt Joodse award

Beeld: Wikipedia
Beeld: Wikipedia

“We zijn trots om Michael Douglas te bekronen voor zijn prestaties en passie voor zijn Joodse achtergrond”, zegt Stan Polovets, oprichter van de Genesis Prize Foundation die één miljoen dollar aan prijzengeld uitkeert aan de Hollywoodacteur. “Het omhelzen van zijn achtergrond op zijn eigen manier is belangrijk in tijden waarin de vraag wat het betekent om Joods te zijn, zich steeds meer opdringt.”

Douglas, wiens vader Kirk Joods is maar zijn moeder niet, verdiepte zich pas op latere leeftijd in het Joodse geloof. Vorig jaar reisde hij af naar Jeruzalem om de bar mitswa van zijn zoon Dylan te vieren. “De verkiezing zal niet zonder controverse zijn”, meldde Douglas aan de Los Angeles Times. Douglas vermoedt dat hij niet in het plaatje past van de conservatievere Joden, maar hoopt wel dat hij de prijs eer aan kan doen: “Hopelijk moedigt dit een nieuwe generatie aan en worden ze aan hun wortels herinnerd en zien ze in dat ze welkom zijn.”

Michael Douglas werd naar eigen zeggen in 2010 getroffen door keelkanker, maar later bleek dat het om longkanker ging. De acteur had op advies van zijn artsen een ander verhaal verteld. “Er werd gevreesd dat ik een deel van mijn kaak en tong zou verliezen door de ziekte en dat zou te heftig geweest zijn voor het publiek”, aldus Douglas. Ondertussen heeft hij de kanker met succes overwonnen na intensieve chemotherapie. “De kans dat ik terugval, is maar vijf procent. Waarschijnlijk komt het dus nooit meer terug.” Douglas is onder meer bekend van films als Wallstreet en Basic Instinct [bl].

Beeldmerk Jonet.nl.Waardeert u dit artikel?

Donatie
Betaalmethode
American Express
Discover
MasterCard
Visa
Maestro
Ondersteunde creditcards: American Express, Discover, MasterCard, Visa, Maestro
 
Kies uw betaalmethode
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wil je meer informatie of een hoger bedrag doneren? Ga naar jonet.nl/doneren

Categorie:

Home » Cultuur » Film » Michael Douglas pakt Joodse award