Moslimextremisten maken lijst ‘invloedrijke Joden’

Afbeelding met tekst: Om dubieuze claims te voorkomen is deze afbeelding verwijderd.

De omstreden Italiaanse organisatie Radio Islam heeft een ‘zwarte lijst’ opgesteld van zeker tweehonderd invloedrijke Italiaanse Joden. De club waarschuwt voor ‘Joodse indoctrinatie’ en ‘stelselmatige Joodse beïnvloeding’ van de massamedia. Radio Islam stelt ‘tegen alle vormen van racisme’ te zijn. Daarom zouden ze ook tegen discriminatie van Joden tegenover niet-Joden zijn. Op de lijst staan bekende journalisten, acteurs, wetenschappers en ondernemers.

Het Italiaanse Openbaar Ministerie (OM) in Rome is inmiddels begonnen aan een strafrechtelijk onderzoek. Het OM onderzoekt de website van Radio Islam wegens bedreiging en het aanzetten tot rassenhaat. Het is tot nu toe onduidelijk wie zich achter de site, die in 23 talen beschikbaar is, verschuilt. Op de webstek, waarvan de domeinnaam is geregistreerd in de Amerikaanse staat Arizona, staan de meest klassieke antisemitische uitingen. Zo wordt onder meer de Sjoa ontkend. Ook stellen de teksten dat vernietigingskamp Auschwitz nooit zou hebben bestaan.

Vanuit de Italiaanse Joodse gemeenschap is nog geen reactie vernomen. Het land telt circa 45.000 Joden. Opvallend is dat in de Tweede Oorlog zeventig tot tachtig procent van de Italiaanse Joden wist te overleven, waarna er na de oorlog nog een redelijk levensvatbare gemeenschap over bleef. Een groot deel is naar Israël en de Verenigde Staten geëmigreerd. Bekende Joodse Italianen waren onder meer wetenschapper Primo Levi en politica Rita-Levi-Montalcini, zij overleed in 2013.

Categorie:

Home » Nieuws » Joodse wereld » Moslimextremisten maken lijst ‘invloedrijke Joden’