Moszkowicz krijgt standje

Afbeelding met tekst: Om dubieuze claims te voorkomen is deze afbeelding verwijderd.

De raad geeft hem een tik op de vingers, omdat hij zich niet heeft gedragen ‘zoals een behoorlijk advocaat betaamt’. In een interview met de Telegraaf ten tijde van de rechtszaak tegen Geert Wilders zei Moszkowicz dat rechter Marcel van Oosten ‘bleek te zijn veranderd in een krampachtige, humorloze magistraat’ en dat hij ‘kennelijk van bovenaf was volgestopt met opdrachten’. Volgens de Raad ‘ontbeert de kritiek op Van Oosten een zakelijk karakter en overschrijdt die de grenzen van de vrijheid van meningsuiting van een advocaat’.

Moszkowicz was niet bij de uitspraak aanwezig. Tijdens de behandeling van de zaak was hij er wel. Hij verklaarde toen dat hij het recht heeft om rechters te bekritiseren. Ook zei hij toen voor de tuchtrechter dat hij de beschuldigingen aan zijn adres niet meer kan bijhouden. “U hebt er inmiddels een dagtaak aan om klachten tegen mij in te dienen”, aldus Moszkowicz tegen de deken van de Orde van Advocaten.

Afgelopen oktober werd de jurist door de Raad van Discipline voor het leven geroyeerd, omdat hij volgens de tuchtrechter het aanzien van de advocatuur had geschaad. Hij ging tegen de uitspraak in beroep.

Categorie:

Home » Nieuws » Moszkowicz krijgt standje