Moszkowicz verdedigt zich als een leeuw

Moszkowicz (52) vroeg de rechter van het Hof van Dicipline in ‘s-Hertogenbosch om hem niet voor het leven te schorsen. In een emotioneel slotpleidooi sprak hij de hoop uit dat hij ‘gelouterd en misschien enigszins aangepast aan de eisen van de moderne tijd’ zijn werk mag blijven doen. Moszkowicz stond vandaag terecht in een hoger beroepszaak over zijn positie als advocaat. Hij kreeg support van de bevriende Joodse schrijver Leon de Winter.

De raadsman zei dat hij nalatig is geweest en dat hij dat betreurt. “Ik ben tekortgeschoten in administratie en heb afspraken met cliënten slecht vastgelegd. Ik ben een ouderwetse man, zonder smartphone of e-mailadres”, aldus Moszkowicz. De Raad van Discipline in Amsterdam zette hem afgelopen oktober uit zijn ambt. De tuchtrechter vond toen dat hij het aanzien van de advocatuur had geschaad, omdat hij afspraken met cliënten niet nakwam en omdat zijn boekhouding niet op orde was. Ook nam hij geregeld grote sommen cash geld aan, zonder dat bij de deken, Germ Kemper, te melden.

Vandaag getuigden ook vijf boze ex-cliënten. Ze vertelden aan de rechter van het Hof dat ze grote sommen contant geld vooruit moesten betalen, maar dat ze niet het werk geleverd kregen waar ze op rekenden. Zo werden er andere advocaten ingezet, terwijl de oud-cliënten verwachtten dat Moszkowicz hen in eigen persoon voor de rechter zou verdedigen. De advocaat ontkende dat hij geen goed werk heeft geleverd. Ook stelde hij dat hij nooit beloofd heeft dat hij de rechtszaken zelf zou doen.

De zaak tegen Moszkowicz werd even geschorst, omdat de advocaat niet wilde dat er camera’s aanwezig waren als de klachten van zijn oud-cliënten behandeld werden. De rechter besloot echter dat de camera mocht blijven draaien en ging verder met de behandeling van de zaak. Later besloot het Hof dat bepaalde details van oud-cliënten wel binnenskamers konden worden behandeld.

Op 22 april slaat het uur U voor Moszkowicz. Dan hoort hij of hij mag advocaat mag blijven.

Bron: NOS

Beeldmerk Jonet.nl.Waardeert u dit artikel?

Donatie
Betaalmethode
American Express
Discover
MasterCard
Visa
Maestro
Ondersteunde creditcards: American Express, Discover, MasterCard, Visa, Maestro
 
Kies uw betaalmethode
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wil je meer informatie of een hoger bedrag doneren? Ga naar jonet.nl/doneren

Categorie:

Home » Nieuws » Moszkowicz verdedigt zich als een leeuw