Nancy Reagan had Joodse co-auteur voor memoires

Nancy Reagan, die afgelopen zondag op 94-jarige leeftijd overleed, had twee jaar lang een Joodse ghost writer. Het gaat om schrijver William Novak, die tevens co-auteur is van ‘The Big Book of Jewish Humor’. Gedurende de laatste twee jaar van Ronald Reagans tijd in het Witte Huis werkten Novak en de first lady samen aan haar memoires. ‘Haar imago in de media was beangstigend te noemen en ik kon daar moeilijk omheen. Ze stond bekend als een rancuneuze vrouw, maar tijdens onze samenwerking heeft ze mij altijd goed behandeld’, aldus Novak in een verklaring.

Voor Novak was het een moeilijk boek om te maken. ‘Mevrouw Reagan was beter in luisteren dan praten. Het is goed om een vriend te hebben die goed kan luisteren, maar zo’n situatie is lastig voor een dergelijk boekproject omdat de hoofdpersoon juist veel moet vertellen’, aldus schrijver Novak. Ook kreeg hij met de president te maken. ‘Op een avond waren we samen in mijn huis nabij Bosten toen de telefoon ging. Ze nam op en zei: niet nu schat, ik praat met Bill Novak’. Deze ervaring is een van de meest dierbare herinneringen die hij aan de samenwerking met Nancy Reagan overhield.

Uiteindelijk kwam het boek er in 1989, nadat Ronald Reagan had afgezwaaid als president. My Turn: The Memoirs of Nancy Reagan telt 432 pagina’s en gaat in op haar jaren voor en tijdens het verblijf in het Witte Huis. Actrice Nancy Davis trouwde in de jaren vijftig met toenmalig acteur Ronald Reagan. Beiden waren B-acteurs. Reagan sloot zich aan bij de Republikeinse partij en ging de politiek in. Hij werd gouverneur van Californië en kwam in 1981 aan de macht als president. Hij was acht jaar lang het Amerikaanse staatshoofd. Onder Reagan werden er goede banden met Israël onderhouden. In samenwerking met Sovjetleider Michael Gorbatsjov beëindige hij de Koude Oorlog.

Larry King interviewde Nancy Reagan geregeld. Op CNN vertelde de Joodse journalist dat ze erg overstuur was over de huidige presidentiële race:

Beeldmerk Jonet.nl.Waardeert u dit artikel?

Donatie
Betaalmethode
American Express
Discover
MasterCard
Visa
Maestro
Ondersteunde creditcards: American Express, Discover, MasterCard, Visa, Maestro
 
Kies uw betaalmethode
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wil je meer informatie of een hoger bedrag doneren? Ga naar jonet.nl/doneren

Categorie:

Home » Cultuur » Boeken » Nancy Reagan had Joodse co-auteur voor memoires