Amerikaanse rabbijn laakt Nederlandse regering

Afbeelding met tekst: Om dubieuze claims te voorkomen is deze afbeelding verwijderd.

Rabbijn Abraham Cooper van het Simon Wiesenthal Center in Los Angeles haalt hard uit naar het Nederlandse kabinet, omdat dat het ritueel slachten in ons land volgens hem alsnog aan banden wil leggen. “Er worden in Nederland jaarlijks slechts drieduizend dieren kosjer geslacht en dat gebeurt op een manier die juist ontworpen is om de dieren zo min mogelijk pijn te berokkenen,” aldus Cooper.

De rabbijn noemt het voorstel van staatssecretaris Martijn van Dam (PvdA) van Economische Zaken ‘schandelijk’. “Niet bestaande dierenrechten worden verheven boven het grondrecht van mensen om hun religie te mogen uitoefenen,” zegt de Cooper in de Telegraaf. Van Dam deed zijn voorstel onlangs na gesproken te hebben met slachterijen en Joodse en islamitische organisaties.

De regels voor de slacht van dieren volgens de Joodse en islamitische ritus worden aangescherpt. Een belangrijke verandering is dat het vlees alleen nog maar voor de Nederlandse markt mag worden gebruikt. Ook mag kosjer en hallal vlees niet meer tussen het normale vlees in de schappen liggen. In een brief aan de Tweede Kamer schreef Van Dam vorige maand, dat hij de maatregelen die tot nu toe van kracht zijn niet ver genoeg vindt gaan. Joodse en moslimorganisaties zijn tegen de nieuwe regels.

Beeldmerk Jonet.nl.Waardeert u dit artikel?

Donatie
Betaalmethode
American Express
Discover
MasterCard
Visa
Maestro
Ondersteunde creditcards: American Express, Discover, MasterCard, Visa, Maestro
 
Kies uw betaalmethode
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wil je meer informatie of een hoger bedrag doneren? Ga naar jonet.nl/doneren

Categorie:

Home » Nieuws » Religie » Amerikaanse rabbijn laakt Nederlandse regering