Dé online community van Joods Nederland. 6 Av 5778 · 18 juli 2018
 

Swipe voor meer nieuwsberichten
Netanyahu: illegalen moeten weg uit Tel Aviv

De Israëlische premier Benjamin Netanyahu (Likoed) heeft beloofd ‘het zuiden van Tel Aviv terug te geven aan de Israëlische bevolking.’ Het gebied heeft te maken met grote overlast door migranten uit Soedan en Eritrea. Hij deed zijn uitspraken tijdens een bezoek aan dit gedeelte van Tel Aviv. Bij hem waren minister Gilad Erdan van Openbare Veiligheid en minister Miri Regev van Cultuur (beiden Likoed). Het drietal sprak met inwoners die hun beklag deden over de migranten en hun gedrag.

Volgens Netanyahu is er iets goed mis in Tel Aviv. “We hebben hier te maken met illegale indringers. Niet met vluchtelingen, maar indringers. De Israëlische staat heeft het recht om zijn grenzen te beschermen en om zich van illegale indringers te ontdoen”, aldus de premier, die vastberaden klonk. Het bezoek van Netanyahu kwam er nadat het hooggerechtshof oordeelde dat de overheid illegale migranten die niet willen worden uitgezet niet tot in den treure kan vasthouden. Niettemin zal de regering doorgaan met het terugvliegen van de illegalen, zo heeft minister Aryeh Deri (Shas) van Binnenlandse Zaken gezegd.

Het zuiden van Tel Aviv is al jaren een zorgenkind. Veel bewoners menen dat het gebied ‘dystopisch’ oogt. Een groot deel van hen beschuldigt de Afrikaanse illegalen ervan bij te dragen aan de verloedering. Anderen stellen dat het wel meevalt en dat Netanyahu wil profiteren van de situatie met de Afrikanen. Die is voor Israël niet nieuw. Al jaren kampt het land met hordes Afrikanen – voornamelijk uit Soedan, Zuid-Soedan en Eritrea – die te voet naar Israël komen. Eenmaal bij de grens tussen Egypte en Israël aangekomen, dringen ze op de een of andere wijze het land binnen. Slechts een gering aantal krijgt daadwerkelijk de status van vluchteling.

  

Voer uw zoekopdracht in en druk op enter

X