Dé online community van Joods Nederland. 6 Av 5778 · 18 juli 2018
 

Swipe voor meer nieuwsberichten
Texaanse Joden geholpen met kosjere barbecue

In Houston is een aantal Joodse woonwijken ondergelopen met water door de orkaan Harvey. Bewoners zijn gevlucht of moesten na de storm met bootjes ontkomen. Van naburige Joodse gemeenschappen en andere Joden in de Verenigde Staten ontvangen zij hulp. Dit weekend kwam er een bijzondere hulpdienst bij. Het gaat om Texaanse Joden die de slachtoffers een kosjere barbecue aanbieden. De barbecue behoort tot de keuken van Texas en is razend populair.

Barbecue-meester Chaim Goldfeder reisde zondag naar Texas om een kosjere barbecue aan te richten voor de Joodse getroffenen. Bij elkaar verzamelde hij vijfduizend dollar om het vleesfeest mogelijk te maken. Dit lukte na een oproep op Facebook. De barbecue is aangestoken en blijft nog zeker een paar weken branden. In die tijd wil Goldfeder zeker duizend kosjere maaltijden bieden aan slachtoffers. Ook niet-Joden komen voor de actie in aanmerking.

Niet alleen Goldfeder is te hulp gekomen, maar ook andere Joden en Joodse instanties hebben dat gedaan. De nood is hoog. Zo heeft Simcha Kosher Catering kosjer eten gedoneerd aan Houston Shabbat, een Joodse organisatie in de stad. Verder trekken de eigenaar van de South Side Sandwich Shop & Smokehouse en een team van  Jewel Kosher Catering uit Michigan op met Goldfeder. Andere Joodse organisaties bieden Joden uit Houston onderdak. Camp Young Judea Texas heeft cabines beschikbaar gesteld.

De grootste staat van Amerika herbergt relatief veel Joden. Er zijn gemeenschappen in Houston, Dallas en Austin, maar ook in kleinere plaatsen. Eerder werd een Joodse cultureel centrum in Dallas ontruimd wegens een bommelding. Deze bleek vals te zijn. 

Voer uw zoekopdracht in en druk op enter

X