Dé online community van Joods Nederland. 6 Av 5778 · 18 juli 2018
 

Swipe voor meer nieuwsberichten
Terugblik op dood Diana met Nigella Lawson

Het herdenken van de Britse prinses Diana komt in Groot-Brittannie tot een hoogtepunt omdat het deze precies twintig jaar geleden is dat zij overleed na een tragisch verkeersongeval in Parijs. Media blikken terug op wat er in de week naar haar dood, op 31 augustus 1997, gebeurde in de Britse samenleving. Zo ook het tv-programma Newsnight. Nigella Lawson, de populaire Joods-Britse tv-kokkin, was in haar vorige professionele leven reporter voor het populaire BBC-programma. Deze week zond Newsnight een item uit waarin de jonge Lawson verslag deed van Diana’s dood en de uitwerking daarvan (zie onder).

Zelf heeft Lawson nog niet gereageerd op de beelden uit de oude doos, die een aanzienlijk jongere tv-personality laten zien. Een paar jaar geleden kwam Lawson in het nieuws door haar toenmalige vriend Charles Saatchi, die haar boos bij de keel greep. Beelden daarvan kwamen in de media en gingen de wereld over. Later raakte ze in opspraak wegens een conflict met haar oud-assistenteen wegens mogelijk gebruik van harddrugs. Vooralsnog lijken die tijden ver weg, want Lawson is er weer bovenop en lijkt ook haar drugsgebruik onder controle te hebben. Haar nieuwste kookboek heeft inmiddels veel publiciteit gehad.

Lawson is de dochter van voormalige Conservatieve minister Nigel Lawson van Financiën. Hij kreeg het eind jaren tachtig aan de stok met toenmalig premier Margaret Thatcher om de Poll Tax, een extra belasting die de premier wilde opleggen aan alle Britten. Na haar vertrek trad hij zelf ook af en werd hij opgevolgd door John Major. Nigella Lawson heeft nooit enige politieke ambities gehad. In de jaren 2000, toen kookprogramma’s furore maakten, sprong ze op het juiste moment op de juiste golf. Het pakte goed uit. De kook-shows en kookboeken van Lawson werden razend populair en ze verdiende er miljoenen ponden mee. Thans is het vrij stil rond Lawson, die vorig jaar een nieuw kookboek uitbracht.

  

Voer uw zoekopdracht in en druk op enter

X