Sara Netanyahu moet voor rechter verschijnen

Sara Netanyahu, echtgenote van de Israëlische premier Benjamin Netanyahu, wordt naar alle waarschijnlijkheid aangeklaagd voor grootschalige fraude. Het gaat om het misbruiken van publiek geld. Ze zou 112.000 dollar aan belastinggeld hebben gebruikt voor haar eigen onkosten, met name in en rond het woonhuis. Volgens The Times of Israel bereidt openbaar aanklager Avichai Mandelblit in de komende weken de aanklacht voor.

De vrouw van de regeringsleider zou de gelden onder valse voorwendselen hebben losgekregen. Ook zou ze middels het gebruik van onjuiste document het vertrouwen van de overheid hebben geschaad. Aanklager Mandelblit zou verschillende sub-aanklachten in voorbereiding hebben. De belangrijkste is een verdenking van het inzetten van een elektricien met geld van de Israëlische belastingbetalers. Een andere verdenking gaat over de aankoop van meubelen met belastinggeld.

Eerder meldden Israëlische media dat Sara Netanyahu een leugendetector-test heeft laten doen om te bewijzen dat ze de waarheid spreekt. Zij ontkent immers alles. De resultaten van de test zijn nog niet bekend. Niet alleen zij, maar ook haar man is verwikkeld in een corruptiezaak. Die gaat over het beïnvloeden van een gratis dagblad. Stukken zouden direct zijn aangestuurd door Netanyahu om zo kiezers te kunnen bereiken en beïnvloeden. Het onderzoek naar de premier loopt nog. Eerder werd hij verhoord en werd er een inval gedaan in zijn woning.

Beeldmerk Jonet.nl.Waardeert u dit artikel?

Donatie
Betaalmethode
American Express
Discover
MasterCard
Visa
Maestro
Ondersteunde creditcards: American Express, Discover, MasterCard, Visa, Maestro
 
Kies uw betaalmethode
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wil je meer informatie of een hoger bedrag doneren? Ga naar jonet.nl/doneren

Categorie:

Home » Nieuws » Israël » Sara Netanyahu moet voor rechter verschijnen