Nieuwe Raad van Toezicht NIHS bekend

Beeld: NIHS
Beeld: NIHS

Voor het eerst mogen NIHS-sjoels leden afvaardigen naar dit nieuwe orgaan binnen de hergestructureerde NIHS. Leden die tijdens de verkiezingen, die in de afgelopen tijd werden gehouden, geen stem uitbrachten werden automatisch ‘koepellid’. Namens de koepelleden zijn de afgevaardigden Herman Loonstein, Edith Maas en Micha Zwaaf gekozen. Hun vervangers zijn Bernard Moffie, Gihon van Maarsen en Rita Vromen. 

Andere sjoels uit het NIHS-verbond hebben nu wel eigen afgevaardigden in de Raad van Toezicht (RvT). De kleine Sjoel West vaardigt Erwin Brugmans af met als plaatsvervanger Bloeme Evers-Embden. De sjoel AMOS komt met Joop Krant en waarnemers David Pappie en Debbie Bachrach. Sjoel Amstelveen koos voor Hadassah Hirschfeld en de vervangers Philiipe Winter en Spencer Ravenswade. Voor de Gerard Dousjoel neemt Casper Filarski plaats, met als substituten Abby Israels en Carolien Godfried. De JCC laat Danny Elburg naar de RvT gaan. Hij neemt Moshe Godschalk en Paul Jacobs als plaatsvervangers mee. De Lekstraat koos voor Carolien Salle en vervanger Harry Melkman. Namens Beth Shalom neemt Jef Raber plaats met als vervanger Dudu Jacobs. Ten slotte wordt de Obrechtsjoel (RAS) vertegenwoordigd door Joel Erwtenman en de vervangers Beike Cohen en Martin Lewis. 

De Joodse Gemeente Amsterdam (NIHS) bestaat inmiddels 375 jaar. Het is een dynamische kehilla (gemeente), die haar leden in vrijwel alle behoeften van het Jodendom voorziet en een groot scala van activiteiten ontplooit. Zo verzorgt de Gemeente onder meer diensten in vijf eigen synagogen, exploiteert het een mikwe (ritueel bad), verzorgt het Joods onderwijs, verricht het sociaal-, pastoraal- en cultureel werk. Ook organiseert het activiteiten voor de jeugd en ouderen en verzorgt het rabbinaal toezicht op de kosjere bakkerij en slagerij. Verder verzorgt de NIHS de sjechieta (kosjere slacht) voor heel Nederland, en beheert het onder meer de begraafplaatsen in Diemen en Muiderberg.

Bronnen: NIW en NIHS

Beeldmerk Jonet.nl.Waardeert u dit artikel?

Donatie
Betaalmethode
American Express
Discover
MasterCard
Visa
Maestro
Ondersteunde creditcards: American Express, Discover, MasterCard, Visa, Maestro
 
Kies uw betaalmethode
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wil je meer informatie of een hoger bedrag doneren? Ga naar jonet.nl/doneren

Categorie:

Home » Nieuws » Religie » Nieuwe Raad van Toezicht NIHS bekend