Dé online community van Joods Nederland. 11 Heshvan 5779 · 20 oktober 2018
 

Swipe voor meer nieuwsberichten
Eddo Verdoner nieuwe CJO-voorzitter

Het Centraal Joods Overleg (CJO) heeft een nieuwe voorzitter. Zijn naam is Eddo Verdoner en hij is bestuurder van het Centrum Informatie en Documentatie Israël (CIDI), en actief binnen het Nederlands Israëlitisch Kerkgenootschap (NIK). Hij neemt het stokje over van Ron van der Wieken, die het voorzitterschap de afgelopen drie jaar heeft vervuld. Het CJO is de parapluorganisatie van Joods Nederland waarin de grootste en belangrijkste Joodse organisaties zitting hebben. De koepel praat met de Nederlandse overheid, met andere partijen en behartigt de belangen van Joods Nederland.

Verdoner is bedrijfskundige. In het dagelijks leven is hij werkzaam als ondernemer en adviseur. Hij heeft diverse bestuurlijke functies binnen organisatorisch Joods Nederland vervuld. Naast hem is Ronny Naftaniel toegetreden tot het bestuur als vice-voorzitter. De oud-directeur van het CIDI heeft in het CJO-bestuur zitting namens het Nederlandse Verbond Progressief Jodendom. Andere bestuursleden zijn Roel van Nieuwenhoven (penningmeester) en David Goudsmit (bestuurslid). Van die laatste ging binnen Joods Nederland lang het gerucht dat hij de nieuwe voorzitter zou worden.

In het CJO zijn het NIK, het Nederlandse Verbond Progressief Jodendom, de Portugees-Israëlitische Gemeente (PIG), Joods Maatschappelijk Werk (JMW), het CIDI, de Federatie Nederlandse Zionisten (FNZ), stichting Bij Leven en Welzijn (BLEW), de Joodse jeugdverenigingen en de Joodse jongerenorganisaties vertegenwoordigd. ‘Het CJO zorgt voor het bewaken van en het zo nodig opkomen voor de rechten en belangen van de Joodse gemeenschap in Nederland of van groepen en personen die van deze gemeenschap deel uit maken. Het CJO heeft daartoe structureel contact met de overheid, politieke partijen en relevante maatschappelijke organisaties,’ aldus de officiële opdracht. 

Voer uw zoekopdracht in en druk op enter

X