Dé online community van Joods Nederland. 11 Heshvan 5779 · 20 oktober 2018
 

Swipe voor meer nieuwsberichten
Joodse bruiloft voor Gwyneth Paltrow

Gwyneth Paltrow is getrouwd. De actrice met een Joodse vader stapte vorige week in het huwelijksbootje met de Joodse tv-producent Brad Falchuk. De Joodse huwelijksceremonie vond in de privésfeer plaats in New Hampshire, zo melden Amerikaanse media. Actrice Cameron Diaz en haar echtgenoot Benji Madden, regisseur Steven Spielberg, acteur Robert Downey junior en komiek Jerry Seinfeld woonden de bruiloft bij. Samen organiseerden ze een repetitiediner voor het paar, dat sinds 2014 aan het daten was en de relatie een jaar later publiekelijk bekend maakte.

Voor beiden is dit het tweede huwelijk. Paltrow was eerder getrouwd met Coldplay-zanger Chris Martin. Ze zijn nog steeds vrienden, maar het is onduidelijk of Martin het huwelijk in New Hampshire heeft bijgewoond. Nog net voor de bruiloft zong de Brit op het Global Citizen Festival in Central Park in New York. Hij en Paltrow scheidden in 2016 en delen thans de voogdij over hun kinderen Apple en Moses. Falchuk was ooit getrouwd met televisieproducent Suzanne Bukinik. Na een tienjarige relatie zijn ze in 2013 gescheiden. Ook zij hebben twee kinderen, Isabella en Brody.

Paltrow werd in 1972 in Los Angeles geboren uit de Joodse regisseur Bruce Paltrow en de niet-Joodse toneelspeelster Blythe Danner. Zij heeft een broer. In het gezin werden zowel de Joodse als christelijke feestdagen gevierd. Haar broer Jake deed zijn bar mitswa toen hij dertien werd. De Asjkenazisch-Joodse familie van haar vader emigreerde vanuit Wit-Rusland en Polen naar de Verenigde Staten. Paltrow’s betovergrootvader van vaders kant was een rabbijn in Nowogród, Polen. Hij was ook een afstammeling van de bekende Paltrowicz-familie. Deze familie heeft in Krakau veel rabbijnen voortgebracht.

De actrice werd in eerste instantie bekend als de vriendin van Brad Pitt, maar is tegenwoordig vooral bekend om haar filmrollen, waaronder Shakespeare in Love, waarvoor ze een Oscar won. Hoewel Paltrow Amerikaanse is, spreekt ze in enkele films met een foutloos Brits accent. Andere films waarin ze speelde zijn onder andere The Talented Mister Ripley en The Royal Tenenbaums. De laatste jaren speelt de Amerikaanse vooral in actiefilms en films over superhelden. 

Voer uw zoekopdracht in en druk op enter

X