Officiële lanceringsborrel Jonet.nl zeer druk bezocht

Afbeelding met tekst: Om dubieuze claims te voorkomen is deze afbeelding verwijderd.

(Bekijk hier alle foto’s)

Voorzitter van Jonet,  Hans Vuijsje, opende de avond met een toespraak over dit nieuwe initiatief waar veel Joodse organisaties deel van uitmaken. Hij schetste in het kort het beeld dat veel mensen hebben van de Joodse gemeenschap, namelijk dat het een gesloten gemeenschap is, die mensen buitensluit. Vuijsje wil met Jonet laten zien dat het tegendeel waar is. “Jonet is een ontmoetingsplek voor iedereen die zich verbonden voelt met de Joodse gemeenschap. Of je nu Joodse ouders hebt  of niet, iedereen is welkom. Jonet is tolerant en vrijblijvend. Jonet verbindt en verdeelt niet. Daarnaast is Jonet vernieuwend en verbindt oude en nieuwe organisaties”, sprak Vuijsje.

Webcoördinator van Jonet, Kemal Rijken, legde in zijn toespraak uit wat praktisch gezien het doel van de nieuwe Joodse online community is. Rijken:  “Jonet heeft verschillende peilers: ten eerste willen we een online portal zijn voor heel Joods Nederland. Met één agenda waar organisaties uit Amsterdam, maar ook uit de Mediene, hun evenementen in kunnen aankondigen. Ten tweede bieden we een totaalgids van alle organisaties die in Nederland actief zijn, een soort Joodse Gouden Gids. Ten derde willen we het laatste nieuws brengen over de gemeenschap en de Joodse wereld. Tot slot is Jonet vooral bedoeld om een ontmoetingsplek te zijn, om met elkaar in gesprek te gaan en nieuwe contacten te leggen. Jonet is dan ook actief op allerlei social media, zoals Facebook en Twitter.”

De vriendensite Jingles is één van de plekken waar je via Jonet mensen kunt ontmoeten. Michel Kotek, coördinator van Jingles, legde kort uit wat er zo uniek is aan deze site. Kotek: “Het is hoofdzakelijk een vriendensite en dat is uniek voor een contactwebsite als deze. Je kunt dus zelf bepalen of je uitsluitend vriendschap wilt of meer. Uit onderzoek blijkt dat veel mensen met een Joodse achtergrond zich soms eenzaam voelen. Op deze manier kunnen ze op een veilige manier met andere mensen met een Joodse achtergrond in contact komen.”

Na het toesprakenmoment was er voor de gasten ruimte om met elkaar te praten of verder kennis te maken met Jonet. Dit gebeurde onder het genot van kosjere hapjes en drankjes en live muziek van het muzikale duo Blom & Ca [LvdA].

Fotograaf Wirjo Hardjono maaket foto’s van nagenoeg alle bezoekers. Bekijk ze allemaal via deze link.

Categorie:

Home » Nieuws » Officiële lanceringsborrel Jonet.nl zeer druk bezocht