Onderscheiding voor rabbijn Adin Steinsaltz

Afbeelding met tekst: Om dubieuze claims te voorkomen is deze afbeelding verwijderd.

Rabbijn Adin Steinsaltz is onderscheiden met de National Jewish Book Award 2012 in de categorie Modern Jewish Thought and Experience. Hij kreeg de prijs voor zijn baanbrekende Engelse vertaling met commentaar van de Talmoed Bavli. Het is de 62ste keer dat de prijs wordt uitgereikt.

De National Book Award is een initiatief van The Jewish Book Counsil, een non-profit organisatie, opgericht in 1925, zetelend in New York. Met de prijs, die in achttien categorieën wordt uitgereikt, geeft de organisatie erkenning aan bijzondere Joodse boeken en wil zij het schrijven en lezen van Joodse boeken promoten. Steinsaltz werkte het grootste deel van zijn leven aan de vertaling en verklaring van de Talmoed. Hij biedt hiermee studenten die geen Hebreeuws en Aramees kunnen lezen een alternatief voor oudere vertalingen als de Soncino en de Schottenstein.

Steinsaltz vindt dat lernen uit de Talmoed voor iedereen toegankelijk moet zijn. Met dat idee in het achterhoofd wordt sinds de voltooiing van de vertaling in 2010 jaarlijks de Global Day of Jewish Learning georganiseerd. In Nederland zorgt Crescas voor de organisatie van deze dag die meestal in november valt. Verder heeft Crescas een aantal colleges van Steinsaltz op de website opgenomen die als video’s te bekijken zijn.

Categorie:

Home » Nieuws » Religie » Onderscheiding voor rabbijn Adin Steinsaltz