Oostenrijkse soldaat vast om foto’s van hakenkruis op teelballen

In Oostenrijk is een soldaat bestraft nadat hij foto’s had laten zien van zijn geslachtsdeel met een tatoeage van een swastika erop. De 29-jarige man moet negentien maanden voorwaardelijk de cel in, aldus de rechtbank van Klagenfurt. Hij gaat in hoger beroep. Volgens de Oostenrijkse wet is het tonen of dragen van het hakenkruis of andere nazi-symbolen verboden. Dat de man een tatoeage ervan op zijn teelballen heeft laten zetten, maakt niets uit. Het gaat erom dat hij er foto’s van maakte en die deelde met anderen.

Het gebeurde allemaal in de zuidelijke deelstaat Karinthië, waar de soldaat woonachtig is in het dorp Sankt Veit and der Glan. In deze regio was hij actief in de neo-nazistische scene, aldus de Kleine Zeitung. Op een dag tatoeëerde zijn broer een swastika op zijn scrotum. De soldaat was toen beschonken en had twee flessen whisky achter de kiezen. Op 13 september 2019 ging hij naar een schietoefening, waar hij zijn geslachtsdeel met het symbool aan andere deelnemers liet zien. Wederom was de man dronken.

Iemand sloeg alarm en grond van het alcoholmisbruik werd hij voor de rechter voorgeleid. Tijdens de rechtsgang werd ook duidelijk dat de verdachte zijn teelballen met swastika aan de anderen had getoond, opnieuw een strafbaar feit. Dinsdag veroordeelde de rechter in Klagenfurt hem daarom tot negentien maanden voorwaardelijke celstraf. De man heeft zijn daden bekend en zegt nu erg veel spijt te hebben van alles, zei zijn advocaat. Hij heeft al een strafblad voor verschillende geweldsdelicten. Na een vechtpartij op de Wiesemarkt in Sankt Veit werd hij veroordeeld tot 24 maanden gevangenisstraf (waarvan zes onvoorwaardelijk) wegens opzettelijk zwaar lichamelijk letsel.

Categorie:

Home » Nieuws » Oostenrijkse soldaat vast om foto’s van hakenkruis op teelballen