Opnieuw antisemitisch incident op de Dam

Dam
Youtube

“Kankerjood! Schaam je je niet? Schaam je je niet dan je een Jood bent? Flikker.” Dit kreeg activist Michaël Jacobs op zondag naar zijn hoofd geslingerd toen hij als vanouds demonstreerde op de Dam. De pro-Israëlische activist werd verbaal aangevallen door een jongen van allochtone komaf, die duidelijk antisemitische motieven had. “Fucking kanker Jood. Schaam je je niet? Je kan dichtbij komen, maar ik ben niet bang. Je denkt: ik ben bang voor je, maar dat ben ik niet. Schaam je man. Wanneer ga je nieuwe schoenen halen, oude man. Vuile Jood,” klonk het uit de mond van de jongen, die er prat op ging niet door Jacobs gefilmd te worden. De jongen nam zelf ook op met zijn smartphone. “Vuile homo. Kankerjood.”

Op Twitter wordt door Ronny Naftaniel schande gesproken van het nieuwste antisemitische incident op de Dam. ‘Dit gebeurde gisterenmiddag weer op de Dam, net na de Auschwitz herdenking. “Hey Jood, schaam je je niet dat je Jood bent. Fucking kanker Jood. Flikker”. Elke week #antisemitisme bij ons nationaal monument. Hoe lang kunnen we dat nog verdragen? Walgelijk!’ aldus de vicevoorzitter van het Centraal Joods Overleg (CJO), de parapluorganisatie van Joods Nederland.

Het is het zoveelste anti-Joodse incident op rij op het nationale plein. Vorige week filmde Jacobs hoe hij weer werd lastig gevallen, ook toen door een jongen van allochtone komaf. Deze jongeman riep: “Hamas, Hamas, alle Joden aan de gas!” Bekijk de beelden hier. Om de haverklap gaat het fout op de Dam of het Leidseplein waar pro-Palestijnse en pro-Israëlische activisten demonstreren naar aanleiding van het conflict tussen Israël en de Palestijnen. In november was het bijvoorbeeld raak toen pro-Palestijnse demonstranten een antisemitisch lied van de omstreden rapper Ismo draaiden. Dit incident was voor het CDA en de VVD in de gemeenteraad reden om vragen te stellen aan burgemeester Femke Halsema (GroenLinks). De partijen willen dat de anti-Israëlische demonstraties worden verplaatst, omdat ze het niet vinden kunnen dat deze plaatsvinden bij het Nationaal monument op de Dam. Vooralsnog zijn de schriftelijke vragen van Halsema niet beantwoord.

Beeldmerk Jonet.nl.Waardeert u dit artikel?

Donatie
Betaalmethode
American Express
Discover
MasterCard
Visa
Maestro
Ondersteunde creditcards: American Express, Discover, MasterCard, Visa, Maestro
 
Kies uw betaalmethode
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wil je meer informatie of een hoger bedrag doneren? Ga naar jonet.nl/doneren

Categorie:

Home » Nieuws » Opnieuw antisemitisch incident op de Dam